Återskapa förgasaren på en Yamaha MX100

När det gäller design, är det Mikuni VB förgasaren på en Yamaha MX100 dirtbike så grundläggande som det blir. Till skillnad från mer avancerade förgasare, komponenterna i Mikuni VB är relativt lätta att identifiera, ta bort och ersätta under en ombyggnad. Demontering av förgasaren för ombyggnad är helt enkelt en fråga om att koppla bort gasspjället koppling och bränsleledning och ta bort luftrenaren innan du tar bort enheten från insugningsröret. Rebuild Yamaha MX100 förgasaren på en arbetsbänk med hjälp av delar från en Mikuni VB ombyggnadssats. Saker du behöver
Mikuni VB förgasare kit
Utility pan
Metric skiftnycklar
Skruvmejsel
Förgasare renare korg
Förgasare renare Clean butik trasor
tätningsmedel

Visa fler instruktioner
Demontering och rengöring
1

Håll förgasaren upprätt över ett verktyg pan. Lossa och ta bort pluggen float avloppet i botten av flottörhuset med en metrisk skiftnyckel. Låt bensinen i skålen rinna i pannan. Kasta brickan avtappningspluggen och spara kontakten.
2

Vänd förgasaren över så att flottörhuset är vänd uppåt. Avlägsna och spara fyra skruvarna som håller flottörhuset till botten av förgasaren med en skruvmejsel. Lyft skålen från förgasaren och kasta skålen packningen. Sätt flottörhuset i förgasaren renare korgen.
3

Lyft dubbla bränsle flyta utanför basen av förgasaren. Placera den i renare korgen. Lossa och ta bort mässing montering nålventilen vid basen av förgasaren med en metrisk skiftnyckel. Kassera enheten.
4

Avlägsna mindre jet mässing pilot och större mässing huvudmunstycke från undersidan av förgasaren med skruvmejseln. Kasta de två munstyckena.
5

Lossa och ta bort förgasaren locket på toppen av enheten för hand. Kasta locket bricka och lägg locket på korgen. Det är inte nödvändigt att avlägsna gas-kabel skaderegleraren från locket.
6

Lyft throttle-returfjäder, gas-side kolven och den långa nålen sprutar ur förgasaren för hand. Kassera nålen jet och placera fjädern och kolven i renare korgen.
7

Ta piloten-luftskruven och idle-speed justerskruv från sidan av förgasaren med skruvmejseln. Sätt båda skruvarna och fjädrarna stamceller i korgen. Placera förgasaren i korgen.
8

Doppa korgen i förgasaren renare för 30 minuter. Skölj delarna med vatten och torka varje del med rena butik trasor. Addera Assembly
9

tillbaka rengjorda pilot-luft och idle-speed skruvar justeringen och fjädrar stamceller i sidan av förgasaren med skruvmejseln. Installera den nya nålen jet och rengöras gas-glidkolven i toppen av förgasaren för hand.
10

Skjut rengjorda throttle-returfjäder i toppen av förgasaren för hand. Placera det nya locket bricka på toppen av förgasaren och skruva den rengjorda förgasaren locket på för hand tills den är tät.
11

Vänd förgasaren över. Installera den nya jet mässing pilot och huvudmunstycke i undersidan av förgasaren med skruvmejseln. Installera den nya enheten nålventilen i botten av förgasaren och dra med det metriska skiftnyckel.
12

Placera den nya packningen på sparade avtappningspluggen och sätt tillbaka pluggen in i flottörhuset. Applicera ett tunt lager av tätningsmedel på kanten av flottörhuset för att hålla den nya packningen på plats. Placera den nya packningen på skålens kant. Rikta in skruvhålen med hålen på skålens kant.
13

Placera den rengjorda twin flyta i läge ovanför nålventilen montering på undersidan av förgasaren. Fäst flottörhuset till förgasaren med de sparade skruvarna. Sätt den nya grenrörspackning på framsidan av förgasaren flänsen innan du installerar förgasaren på insugningsröret på motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111238.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.