DIY växelindikeringen

Det är lätt att se vilken växel du är i när du kör bil. Vissa motorcyklar, såsom en 1984 GS550ES, hade skärmar växelindikator. Många motorcyklister har ansett hur du lägger till den här funktionen till sin cykel. Mekaniskt, inte räknar de upp-skift-och nedväxlingar inte alltid fungerar eftersom du kan missa en växel eller oavsiktligt hålla kopplingen i så växel inte går - att kasta en mekanisk indikator off. Det finns en lösning med hjälp av ett mikrochip och elektroniska och magnetiska sensorer som anger, utan fel, vilken växel du är i. Du behöver Review, Digital cykel hastighetsmätare
elektrisk puls sensor
programmerbar mikroprocessor

Visa fler instruktioner
1

Montera magneten från den digitala hastighetsmätaren till den primära drivhjulet. Du kommer att behöva borra ett hål genom drevet för att säkra den, och se till att skruvarna är samma diameter som din hål, så det passar väldigt tätt. Använd gänglåsning tejp när du installerar magneten.
2

Tillverka ett fäste för att hålla den digitala behandlingen enhet så så det är pekade på magneten, räknar varje varv av de primära enheterna drevet. Dra ledningarna försiktigt så att de att de inte fastnar i kedjan under drift.
3

Använd en elektrisk puls sensor som de som används i multi-mätare och lampor timing att montera antingen tändspole kablar eller ledningar som skickar tändning kommandon från elektroniska tändsystem för kondensatorer. Detta kommer att räkna varje gnisttändning, från vilken du kan extrapolera motorvarv. Det kommer att finnas ett helt varv per gnista i ett två-takts motor och två fulla varv per gnista i en fyrtakts motor.
4

Integrera de primära drivdata magnet sensor med uppgifterna tändning Sensor i en enda mikroprocessor /displayenheten. Programmerbar mikrokontroller som kan göra detta finns i robotiserade hobbyist community.
5

Program mikroprocessorn med dina utväxling. Dessa enheter kommer att mata mikroprocessorn revolutionerna vevaxeln och revolutionerna den primära drivhjulet. Förhållandet mellan dessa två kommer att motsvara dina utväxling. Ditt program ska visa den växel som motsvarar förhållandet avkänns av sensorerna. Till exempel kanske 4:01 vara första växeln och 03:01 kan vara andra växeln. Alla dina program kommer att göra är att beräkna utväxlingsförhållandet, matcha förhållandet till rätt motsvarande växel, och visa det redskapet på en digital LCD-display.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111398.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.