Hur man byter en stator på en Yamaha Warrior

Din Yamaha Warrior ATV bygger på en koppar-lindad stator och ett magnetiskt svänghjul, inrymt i den vänstra sidan av motorn, för att generera elektrisk ström som driver sin tändning och ljus. Statorn är ganska tålig, men en brist på regelbunden vård eller längre perioder av kraftig användning kan ta ut sin rätt på statorns lindningar. En liten paus i statorns lindningar är tillräckligt för att förhindra att ATV avgiftssystem från drift alls. Även statorn kan repareras, kommer att ersätta den helt ge den mest tillförlitliga - och billigare - lösning. Saker du behöver
10 mm socket
Hylsnyckel
5 mm insexnyckel
Momentnyckel
Vänster vevhus packning
Visa fler instruktioner
1

Följ ledningarna bly från botten av den vänstra vevhuslock till den elektriska kontakten under din ATV säte. Lossa kontaktstycket från din ATV ledningsnät.
2

Lossa nypa bulten på shifter spaken arm, placerad baktill på motorns vänstra vevhuslock, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra armen utanför skiftande axeln.
3

Skruva den runda linhjulet kåpans bultar, placerad på framsidan av vänster vevhuslock s yttre locket med hjälp av en 10 mm hylsa. Dra bort kåpan för att komma åt linhjulet boss. Ta linhjulet chef och dess O-ring från mitten av den vänstra vevhuslock hand.
4

Skruva den vänstra vevhuslock s bultarna med en 10 mm hylsa. Dra den vänstra vevhuslock och dess packning bort från motorn, sedan vänder det för att komma åt statorn.
5

Lossa statorns fästskruvar med en 5 mm insexnyckel. Lyft statorn utanför vevhuslock. Skruva loss ledningarna vistelsen s skruv från botten av vevhuset locket med en 5 mm insexnyckel för att frigöra statorns ledningar bly.
6

Placera en ny stator på insidan av vänster vevhuslock. Rutt dess ledningar leder genom den kanal som bildas i botten av locket. Skruva statorn och ledningar vistelsen s bult på plats med en 5 mm insexnyckel och dra sedan åt skruvarna till 7,2 foot-pounds med en momentnyckel. Kör statorns ledningar leder upp till din ATV ram och plugga in kontakten i kabelnätet
7

Montera vänster vevhuslock och en ny packning på motorn. Skruva lockets bultar på plats med en 10 mm hylsa, dra sedan åt bultarna till 7,2 foot-pounds med en momentnyckel.
8

Tryck linhjulet chef och dess O-ringen i mitten av den vänstra vevhuslock. Installera linhjulet lock, med hjälp av en 10 mm hylsa. Dra åt lockets bultar till 7,2 foot-pounds med en momentnyckel.
9

Tryck växelspaken arm på skiftande axeln. Dra övergången armslängds nypa bult med en 10 mm hylsa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110863.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.