Så ändrar bakhjulet Lager på en 2008 Kawasaki KLX110

Hjulen används på Kawasakis 2008 KLX 110 dirt bike är utformade för att lindra en del av den chock som genereras av svår terräng påträffas under turridning eller motocross racing. Medan de flesta mindre gupp kan lättvindigt, kan hårda landningar ta en vägtull på uppsättningen av kullager som gör att KLX 110 hjul att snurra fritt. Slitna hjullager presenterar sig ofta som ett gnisslande ljud när motorcykeln är i rörelse, de också tillåter hjulen att vicka från sida till sida. Om det lämnas utan reparation, kan slitna lager orsaka hjulen att binda, möjligen orsaka en krasch. Saker du behöver
14 och 19 mm hylsa
Hylsnyckel
10 mm skiftnyckel
Tänger
Dirt bike stand
Flat skruvmejsel eller bända bar
Parts- rengöringsspray
Air kompressor
Metal punch
Mallet
Högtemperatursfett
Hjullager
Bearing drivrutin sälja Grease sälar
Visa fler instruktioner

1

Välj en platt, jämn arbetsyta och parkera KLX 110 på sin kick-stand.
2

Dra sprinten ut från höger sida av bakaxeln med en tång. Lossa bakaxeln muttern från den högra sidan av axeln, med användning av en 19 mm hylsa och en hylsnyckel. Lossa båda chain-justeringsfötter låsmuttrar, som ligger på båda sidor av svingarmen, med en 10 mm fast nyckel. Vrid kedjan-justermuttrarna moturs fyra hela varv, med en 10 mm fast nyckel, för att lossa kedjan. Skjut bakhjulet framåt, för hand, för att ytterligare lossa kedjan.
3

Skruva justerskruven vingmuttern från slutet av bakbromsen stången, för hand. Dra den bakre bromsstången ur bakhjulet bromstrumman arm, för hand. Dra saxsprinten ur den bakre momentarmen förbinder den bakre bromstrumman till den högra sidan av svingarmen, med hjälp av en tång. Skruva den bakre muttern momentarm, med hjälp av en 14 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra den bakre momentarm från bakhjulet bromstrumman.
4

Montera KLX 110 på en dirt bike stand. Dra kedjan utanför bakdrev, ligger på vänster sida av bakhjulet. Dra bakaxeln ut från den vänstra sidan av svingarmen, för hand, därefter sänk bakhjulet på marken och rulla bort från motorcykeln.
5

Dra bakdrev och kuddarna kedjehjul från den vänstra sidan av den bakre hjulnavet, för hand. Bända fett tätar båda sidor av det bakre hjulnavet, med en liten platt skruvmejsel eller ett spett.
6

Infoga en lång metall punch genom ena sidan av bakhjulet och stag det mot baksidan av hjullagret på den motsatta sidan av hjulet. Tryck lagret ur från hjulet med en klubba, flyttar stansen längs kanten av lagret för att säkerställa att den tas bort jämnt för att undvika ärrbildning navet bakhjulet. Avlägsna återstående hjullagret, med samma metod.
7

Rengör bakhjulsnavet, använda en del rengöringsspray och tryckluft.
8

Coat den nya rätten side hjullagret i högtemperaturfett. Skjut in lagret i den högra sidan av hjulnavet för hand, sedan på lagret på plats med ett lager förare och en hammare. Montera vänster hjullager, med samma metod.
9

Skjut en ny fettätning över båda hjullager för hand. Knacka smörj tätningarna med bäring förare och en hammare tills tätningarna sitter jäms med sidorna av den bakre hjulnavet.
10

Sätt tillbaka drevet kuddar i den vänstra sidan av bakhjulet, tryck sedan bakdrev på plats. Lyft bakhjulet upp mellan svingarmen benen. Skjut den bakre axeln genom den vänstra sidan av svingarmen och genom hjulet. Skruva löst bakaxeln mutter på änden av axeln för hand.
11

Dra kedjan över bakdrev, sedan snurra bakhjulet något tills kedjan är monterad helt på drevet. Vrid båda Kedjesträckare nötter medurs fyra hela varv, med en 10 mm fast nyckel, för att spänna kedjan. Spänn kedjan muttrarna justeringsfötter lås mot svingarmen, med hjälp av en 10 mm fast nyckel.
12

Skjut den bakre vridmoment länken på monteringsniten på undersidan av bakhjulet bromstrumman hand. Skruva den bakre muttern vridmoment länken i plats, med hjälp av en hylsnyckel och en 14 mm hylsa. Dra åt muttern till 18 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Skjut en ny saxpinne genom hålet i slutet av monteringsniten, sedan böja tappen ben utåt med tång. Tryck på den bakre bromsstången genom den bakre bromstrumman arm, sedan skruva justeraren wingnut på änden av stången för hand.
13

Sänk KLX 110 på sin kick stand. Dra åt bakaxeln muttern till 47 foot-pounds, med hjälp av en 19 mm hylsa och en momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111414.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.