Hur man testar en CBR Regulator Rectifier

Honda tillverkar en mängd olika modeller i CBR serien sport cyklar. Bland dessa är CBR 600F4. Modeller från år 2000 till idag har digitala tändsystem med en regulator /likriktare som styr spänningen till motorn och motorcykelns tillbehör. I vissa fall, problem med tändsystemet, såsom minskad motorprestanda när strålkastarna tänds, indikerar ett problem i avgiftssystemet eller regulator /likriktare. Testa regulator /likriktare på en Honda CBR kräver mekanisk kompetens och kunskap om motorcykelns elektriska komponenter. Saker du behöver
metriska verktyg
voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Lossa och ta bort skruvarna på vardera sidan om sätets spackling med en metrisk socket och ratchet. Lyft sätet spackling av till fullo komma åt batteriet och generatorn.
2

Anslut de positiva och negativa leder från en voltmeter till de positiva och negativa batteripolerna. Med ett bra batteri och motorn, bör spänningen läsa mellan 10 volt till 12 volt. Om spänningen är lägre än detta intervall, ladda batteriet innan du fortsätter med testet. Addera 3

Starta motorn och låt den gå på tomgång som när du värmer upp motorn. Slå på strålkastarna och observera voltmeter. Med motorn på tomgång och ett fulladdat batteri, en minskning i spänningen under 10 volt indikerar ett problem med avgiftssystemet eller regulator /likriktare. Stäng av strålkastarna och motorn.
4

Kontrollera avgiftssystemet genom att först koppla bort trådar från generatorn. Ställ in spänningen mätaren på "Ohm" och bifoga mätaren leder till tråden terminalerna på generatorn. En normal läsning är mellan 1,9 ohm och 2,5 ohm. Om värdet ligger under detta intervall, byt generatorn innan du fortsätter med testet.
5

Fäst ledningarna från voltmeter till batteripolerna. Ställ in mätaren på "V" och starta motorcykelns motor. Med ett bra batteri och generator, bör spänningen läsa mellan 13 volt till 14,5 volt. Om spänningen är lägre än detta intervall, fortsätt med provet.
6

Starta motorn och låt den gå på tomgång. Slå på strålkastarna. Om spänningen sjunker under 12 volt eller motorn dör, är regulatorn /likriktaren defekt och måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111393.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.