Om Mopeder

Mopeder är bland de mest ekonomiska formerna av motoriserade transporter. Ursprungligen utformad som motorassisterade cyklar, mopeder normalt kan resa 100 till 200 miles på en gallon bensin. Men täcker sträckan kommer att ta ett tag eftersom mopeder är utrustade med motorer som har en cylindervolym på 50 kubikcentimeter eller mindre, som i allmänhet begränsar deras högsta marschfart till under 45 miles per hour.Legally driva en moped kan vara en förvirrande proposition eftersom olika länder och stater har olika lagar som reglerar deras användning. Till exempel vissa jurisdiktioner kräver moped aktörerna får ett körkort, men andra inte har ett sådant krav. Det är en bra idé att kolla med lokala myndigheter före slå ut vägen. Historia

De tidigaste mopeder dök upp på marknaden i början av 1950-talet som vanliga cyklar försedda med en "hjälpare" motor. Även används allmänt i Europa, var mopeder en relativt ovanlig syn i USA före 1970-talet på grund av legala restriktioner som fanns i många stater. Som nation utstått en energikris i mitten av 70-talet, fram mer än 30 stater en viss klassificering av fordon för mopeder. Genom 1979, hade en halv miljon mopeder sålts i USA. När gaspriserna kom ner igen och biltillverkare utformade mer bränslesnåla bilar, avtog försäljningen av mopeder.

Spik i gaspriserna under sommaren 2008 och ökad oro för effekterna av den globala uppvärmningen sätter scenen för ett återuppvaknande av mopeder.
Typer

Medan många av dagens mopeder använder bensindrivna motorer, modeller med miljövänliga elektriska motorer blir allt populärare. Utrustad med laddningsbara batterier, kan elektriska mopeder kosta mindre än ett öre per mil för att fungera.
Funktioner

Mopeder kommer i en mängd utföranden, storlekar och colors.They tenderar att vara lätta, vanligtvis väger mellan 50 och 100 pounds. De flesta mopeder har insteg ramar och är utrustade med pedaler, som kommer väl till pass i den osannolika händelse att du får slut på gas. Gasdrivna mopeder kan bära laster på nästan 300 pounds.
Fördelar

Mopeder får enastående bränsle körsträcka och är lätt att manövrera. Moped ägare behöver inte försäkra sina fordon, och registreringsavgifter, om så krävs, är ofta betydligt billigare än de för motorcyklar eller andra fordon. Mopeder skapar också färre avgasutsläpp än bilar, vilket gör dem bättre för miljön.
Överväganden

Olika länder och stater har olika lagar som reglerar användningen av mopeder. Vissa jurisdiktioner ålägga operatörerna att ha ett körkort medan andra kräver endast ett körkortstillstånd. Hastighetsbegränsningar för mopeder varierar vanligtvis från 20 till 35 mph. På vissa ställen mopeder är begränsade till cykelvägar, medan andra områden tillåter dem att arbeta på vägar men oftast inte motorvägar. De flesta stater och nationer tillåter mer än en ryttare på en moped. Många platser kräver mopedförare och passagerare att bära hjälm, vilket alltid är en klok försiktighetsåtgärd.
Missuppfattningar

Medan vissa människor anser mopeder och skotrar för att vara utbytbara termer Det finns viktiga skillnader mellan dessa typer av fordon. Skotrar tenderar att ha större, starkare motorer än mopeder och klassificeras ofta som motorcyklar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106244.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.