Hur man stämmer en Honda CB350F Motorcykel

Honda CB350F liknar många andra fyrcylindriga motorcyklar produceras av Honda i början av 1970-talet. Med en enkel överliggande kamaxel, batteri punkter tändsystem, och fyra Venturi förgasare, tar en komplett melodi av motorcykeln lite tålamod och några speciella verktyg. Dock kommer en grundlig tune up görs rätt resultera i jämnare tomgång, bättre acceleration och bättre bränsleekonomi. Resultaten kommer att vara värt den tid och ansträngning som krävs. Saker du behöver
Luftfilter
tändstiftsnyckel
Tändstift
Skruvmejslar
Ventil justering Tool Review Bladmått
testlampan
Timing Förgasare ljus
vakuummetrar
Visa fler instruktioner
1

Ta bort bränsletanken och sitsen. Detta kommer att möjliggöra enklare tillgång till tändstiften och ventiler. Ta luftfilterkåpan och inspektera luftfiltret. Byt ut filtret om det är smutsigt, eller rengör det om du har en återanvändbar K & N stil filter eller en skum typ filter. Aldrig samklang med ett smutsigt luftfilter.
2

Ta bort de gamla tändstiften, och ersätta dem med nya. När du utför detta steg, inspektera tändkablarna. Om isoleringen verkar vara sprickbildning, eller plug stövlar är slitna, byt ut dem mot nya. Addera 3

följa anvisningarna i din reparationshandbok justera ventilerna, både insug och avgas. Justera ventilerna en cylinder i taget, och sedan reinspect dem alla när justeringen är klar. Ventilspel bör vara i 0,016 till 0,019 tum sortiment, mätt med ett bladmått. Lösa ventiler kan orsaka motorbuller, och kan så småningom leda till skador på ventilerna själva. Ventilspel som sitter åt kan resultera i förlust av makt, och så småningom motorskador.
4

Ta bort punkter på höger sida av motorcykeln, och inspektera punkter. Inspektera plattan gnista frammatningsenheten bakom punkter plattan samtidigt. Om fjädrar eller skor visar tecken på slitage, byt ut dem. Byt ut de punkter om kontakterna visar någon grop eller slitage. Ställ in punkten gapet. Använda bladmått instruktionerna i din manual, bestämma peka gap och timing. Om din motor har hög körsträcka, kan det vara nödvändigt att flytta fram tidpunkten något att göra motorcykeln kör bättre.
5

Synkronisera förgasarna. Använda vakuummetrar och de förfaranden som beskrivs i handboken, se till att alla förgasare drar samma mängd motorns vakuum. Detta förfarande hjälper en hel del med jämna tomgång och acceleration. Kontrollera vakuum drar på både tomgång och ca 2500 RPM.
6

ihop motorcykeln, och ta det för en provtur. Lyssna efter tickande ljud som kan tyda ventiler har lossnat eller misständningar som kan tyda på en lös kontakt tråd eller pints som måste åter kalibreras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110529.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.