Hur man byter bromsar på en Harley Davidson Electra Glide

Regelbunden inspektion av bromsdelarna anses vara del av rutinunderhåll på alla märken och modeller av motorcyklar. På ett minimum, bör du kontrollera dina bromsbelägg fram och bak, efter varje 2.500 miles. Bromsbeläggen på en Harley-Davidson Electra Glide har en tjocklek minimalt slitage på 0,04 inches. När tjockleken på en friktionsbelägget understiger detta bredd, byta båda kuddar på bromsoket. Saker du behöver
kryssmejsel
SAE hylsnyckelsats
Insexnyckel set
Ersättningsbromsbelägg inställd
DOT 5 silikon bromsvätska
Visa fler instruktioner
Bakbroms
1

Skruva loss de två övre skruvarna på framsidan bromshuvudcylindern lock, placerade på styret, med ett kors -mejsel
2

Lossa men ta inte bort de två pad stiften på utsidan av den främre bromsok montering med en hylsnyckel.
3

bort de övre och nedre bultar som håller den främre bromsok till gafflarna med en hex-nyckel skiftnyckel. Ta försiktigt den främre bromsok bort av rotorn och låt den hänga i bromsledningen.
4

Push på bromsoket kolvarna så att de dras in i bromsoket. Ta båda pad stiften. Ta av både inre och yttre bromsbelägg och kasta dem.
5

Installera två nya bromsbelägg på bromsoket. Byt bromsok över toppen av rotorn och skruven i båda monteringsbultar.
6

Pump bromsspaken flera gånger för att tillåta bromskolvarna att komma i kontakt med de nya dynorna. Lägg DOT 5 silikon bromsvätska till markeringen på framsidan huvudcylindern. Sätt tillbaka locket på behållaren och dra åt skruvarna.
Bakbromsarna
7

Ta rätt sadelväska genom att vrida de två inre snabbkoppling dubbar ett kvarts varv motsols för hand . Placera sadelväska på en säker plats, bort från den omedelbara arbetsmiljön.
8

Ta bort de två skruvarna från toppen av den bakre huvudcylindern behållare med en kryssmejsel.

9

Lossa de två pad stiften på bakre bromsok med ett uttag men inte ta bort dem. Skjut insidan pad tillbaka med en spackel för att få kolven att dras.
10

Dra pad stiften hela vägen ut. Låt insidan pad att släppa fri. Installera ett nytt innerdyna in på sin plats.
11

Återinsätt pad stiften men inte dra åt. Pumpa bakbromsen flera gånger för att få oket att flytta kolvarna tillbaka ut, så att den inre pad till fullo säte i bromsoket.
12

Bänd utanför dynan tillbaka, skjuta kolvarna tillbaka igen i sina hål.
13

Demontera båda pad stift för att tillåta den bakre dynan att komma fri. Installera en ny yttre dyna i dess ställe. Installera båda pad stift och dra åt.
14

Pump den bakre bromsen mixtra flera gånger för att fullständigt sätet både kuddar och tillåta dynorna att komma i kontakt med bromsskivan.
15 < p> Lägg DOT 5 silikon bromsvätska till markeringen i den bakre bromshuvudcylindern reservoar. Sätt tillbaka locket huvudcylindern. Ominstallera den högra sadelväska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106971.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.