Hur får man den gaffelbenen av gafflarna på en Yamaha

Underhåll framgaffeln på din Yamaha motorcykel för första gången kan vara en frustrerande pärs. Många DIYers börjar ofta med lite svårigheter, ta bort gafflarna från motorcykeln och demontering till den grad att separera gaffelbenen från gaffelbenen. Det är där problemen uppstår, oftast orsakad av en besvärlig bult som blir svårt att ta bort så staven det säkrar roterar med det, hindrar skruven från att lossas och tas bort. Saker du behöver
Motorcykel lift eller stå
Hex set head socket, metrisk
Allen head socket set, metrisk
Hylsnyckel
Mutterdragare
Catch bassängen eller container

Visa fler instruktioner
1

Lyft den främre änden av motorcykeln från marken med ett stativ eller lyfta och säkra den med spännband för att förhindra en välter. Ta bort den främre bromsok och framhjul lossa paret nypa bultar som håller fast den skadade gaffeln på styret och gaffelkronan. Skjut punga ut underifrån och placera den på en ren arbetsyta.
2

Lokalisera Allen huvudet bulten på undersidan av gaffeln. Lossa denna bult med lämplig storlek Allen socket bifogas en mutterdragare. Även, kan du försöka att lossa bulten för hand med en hylsnyckel, kommer bulten troligtvis roterar med den inre dämpning stången, som säkrar, istället för att lossa.
3

Placera gaffeln över en fångst bassäng eller container och sedan leta upp och ta bort gaffeln olja bult avtappningspluggen på nedre gaffelben. Dräneringsproppen bult ligger direkt över axeln hålet på de flesta Yamahamotorer.
4

Avlägsna gaffeln locket från toppen av gaffeln röret för att exponera den kvarhållande pluggen. Rikta den övre delen av gaffeln ifrån dig och försiktigt bända låsringen bort av pluggen. Om kontakten inte omedelbart dyker upp gaffeln röret, skjut nedåt för att komprimera gaffeln och pop fästpluggen uppåt. Ta bort pluggen och ställ den åt sidan.
5

Dra gaffeln fjädrar ut och helt ta bort Allen huvudet bulten på undersidan av gaffeln. Skjut gaffel röret ur den nedre gaffelben.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106702.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.