Honda Cub Motorcykel Tech Tips

Hondas Cub-serien har varit i produktion i över femtio år. Det är lätt att rida, nästan okrossbar Cub och Super Cub har tillhandahållit praktiskt mobilitet till över 60 miljoner människor, vilket gör den till den mest populära motorcykeln som någonsin byggts. Tillförlitlighet är bland de Cubs största dygder. Tre-världsmästaren road racer, Kenny Roberts sade, "De var skottsäker." Det är goda nyheter för Honda Cub mekanik. Detta är inte en excentrisk cykel. De behöver sällan något mer än en tune-up. Bränsle

Motorcyklar tenderar att vara säsongsfordon. Långa perioder av sammanträdet har förutsägbara effekter på varje motor och är överdrivna på små motorer. För det är fantastiskt rykte, är Cub inte immun mot bränsle problem. Att tillåta bränsle att sitta i Cub bensintank och float-skål förgasaren kan orsaka att förgasaren för att få gummerat upp. Eller om bränslet förångas, kan det lämna en lack-liknande rester. Om din unge inte kommer att köra och det har suttit i flera månader eller mer, kan du behöva rengöra och återuppbygga förgasaren med AA ombyggnadssats. Rebuild kit är lätt tillgängliga. Addera Air

Ett annat vanligt problem som påträffas av Cub är luft begränsning. För att köra, har din unge för att ha rätt förhållande mellan bränsle och luft. Om din förgasare fungerar, är ditt problem förmodligen luft eller gnista. Den fix här är lätt. Få ett nytt luftfilter. Om du rider på en grusväg och var som helst som kommer att utsätta motorn för smuts och damm kommer att behöva bytas ut oftare. Vissa Cub ägare ersätta sina filter med ett högre flöde permanent filter som bara behöver rengöras, aldrig ersättas.
Tändning

Cub tändsystemet om så enkelt som de kommer. Du är inte benägna att ha problem med något annat än det batteri som alltid är benägen att dräneras eller dö helt och hållet. Om du inte rida din Cub regelbundet, är det särskilt svårt på batteriet. Det bästa du kan göra är att köpa en "smart laddare" --- en sorts sippra laddare som kommer att fylla på batteriet och sedan stoppa laddningen när batteriet är fulladdat. Du kan Attache en ledning från dina batteripolerna och hänga ledningen ut från under sitsen så det är lätt att sätta in och dra. Detta är en av de bästa sakerna du kan få för varje Cub som rids något mindre än dagligen.
Elektrisk

När folk tänker Cub, de äldre Classic Cubs kommer att tänka på. Gammal eller ny, motorcykel el är särskilt benägna att skada från elementen. Elektriska anslutningar kan oxidera över tiden. Vibrationer kan bära genom elektrisk isolering, vilket orsakar kortslutning. Även kontakterna är lätta att rengöra med några lösningsmedel och fin stålull, om din Cub elektriska komponenter ser värre för slitage, överväga att byta snarare än att reparera dem. Motorn kommer att pågå nästan i det oändliga. Om du byter ut dina elektriska komponenter när de agerar upp, kan din unge obestämd tid också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110354.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.