Motorcykel Hjärnskador

Åka motorcykel kan vara farligt. National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) anges att den genomsnittliga motorcyklist är 35 gånger större risk att bli inblandad i en dödsolycka än bilpassagerare, citerar traumatiska hjärnskador som antalet dödsorsaken. Men vilka är de faktorer som bidrar till dessa uttalanden, och vad som kan göras för att förebygga dessa olyckor? Varför Hjärnskador inträffa

En motorcykel ger praktiskt taget inget skydd för föraren i en olycka. Ryttaren sitter på toppen av en motorcykel, i motsats till bil eller lastbil åkande, som sitter inom ramen för fordonet. En kollision eller förlust av kontrollen kommer att mata ut ryttare, som kommer att kollidera med marken eller annat objekt eller fordon, generera möjligheten att upprätthålla allvarliga kroppsskador. De kinetiska krafter som orsakas av förarens huvud stoppa omedelbart när den träffar ett annat objekt resa direkt till hjärnan, där de tryckvågor härjar på mjuka frågor inom.
Typer av skador

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) undersökte ett treårigt prov av mc-relaterade skador som inträffat i delstaten Wisconsin mellan 1989 och 1991. Studien fastställt att de flesta mc-relaterade skallskador kan delas in i tre olika kategorier: 1) hjärnskada, vilket definieras som något intrakraniell skada med eller utan brytning av skallen, som kan följas av blödning och förlust av medvetandet under en period av en timme eller mer, 2) skallfraktur utan intrakraniell skada, och 3) hjärnskakning med eller utan en förlust av medvetandet för mindre än en timme
faktorer som bidrar till hjärnskador

Både NHTSA och CDC uppger att en unhelmeted motorcyklist är mer benägna att drabbas av en dödlig huvudskada, och de citerar avsaknaden av en skyddshjälm som den mest gemensamma nämnaren i deras studier. Dock får vissa konsekvenser och olyckor är så allvarliga att en hjälm kanske inte har lämnat någon källa till skydd. De studier av motorcykelolyckor som rapporterats av Wisconsin polis år 1991 visade att 2015 unhelmeted motorcyklister skadades, nästan 63 procent av de 3184 motorcyklister skadades samma år, och var mer än dubbelt så stor risk som ryttare hjälm för att upprätthålla och vara på sjukhus för en huvudskada .
Skyddsåtgärder

NHTSA, tillsammans med många byråer runt om i världen, är en stor förespråkare för användningen av korrekt certifierad motorcykelhjälmar, som anger att en hjälm kan vara så mycket som 67 procent effektivt för att förebygga stora huvud-och hjärnskador. Hjälmar kan minska risken för död i en olycka med upp till 29 procent och kan minska svårighetsgraden av andra skador som kan tålas, som skador på ögon, öron och ansikte.
Hur kan en Hjälm Hjälp?

En hjälm som har godkänts av den federala Dept of Transportation har certifierats för att uppfylla de minimikrav inverkan krav, överföra mindre än en acceleration av 400g till bärarens huvud. Hjälmar minska skador i två steg: först, att sprida kraften av en effekt över och över dess yttre, som är konstruerad av ett styvt termoplast eller komposit glasfiber skal. Andra, absorberar en styrencellplast liner eventuell kvarvarande kinetisk energi, hindrar det från att nå bärarens hjärna, där det kan orsaka skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106465.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.