Felsökning av en Yamaha V-Star 650 Coil Tändning

Att veta om en dålig tändspole på en Yamaha V-Star 650 motorcykel kan hindra dig från att fastna hemifrån. Om du upplever inkörningsproblem, överväga att testa cykelns tändspolen. Inuti enhetens hölje, två spolar av tråd öka spänningen från batteriet så att motorcykelns motorn startar. Båda spolarna måste kunna begränsa flödet av elektricitet genom dem för att fungera korrekt. Med andra ord, måste deras motstånd vara ett visst värde. Saker du behöver
Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

Slå på den digitala multimetern sedan ändra mätningen ratten till lägsta intervallet motståndet inställningen. Motståndet mäts i ohm som är betecknade med versala grekiska bokstaven omega. Den lägsta inställningen betecknas med ett "200", vilket innebär multimeter mäter på 0 till 200 ohm sortiment.
2

Koppla ur kabeln som ansluter tändspolen till tändstiften. Koppla loss tändspolen från svarta kabelstam av motorcykeln. Det kommer att finnas två terminalerna på tändspolen. Man är antingen röd eller svart och den andra är orange eller grått.
3

Anslut den röda (positiva) ledningen multimetern till den röda (svart) terminalen på tändspolen. Anslut den svarta (positiv) ledning av multimetern till orange (grå) terminalen på tändspolen. Avläsningen på skärmen hos multimetern är för den primära spolen och bör ligga mellan 3,8 och 4,6 ohm. Om motståndet inte faller inom detta intervall, byt hela tändspolen. Koppla multimetern kablarna från tändspolen.
4

Anslut den röda kabeln på multimetern till tändstiftet ledning av tändspolen. Anslut den svarta multimeter kabeln till den röda (svart) terminalen på tändspolen. Denna inställning är för sekundär spole mätning.
5

Växla mätningen ratten på multimetern till "20k" ohm inställning som står för 20 kohm eller 20 tusen ohm. Multimetern läser nu motstånd i 0 till 20.000 ohm sortiment. Den sekundära spolen resistans skall vara i området av 10,1 och 15,1 kilo-ohm eller det är defekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110804.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.