Hur du ändrar kopplingen på en 2005 Yamaha R6

Racing och högpresterande street ridning kan ta en allvarlig vägtull på din 2005 Yamaha R6 s koppling. Medan majoriteten av slitaget lidit av din koppling sker under starter från stillastående, kan aggressiva växlingar påverkar kopplingen prestanda genom att generera hög värme och friktion. Om ridit kontinuerligt i detta tillstånd, kommer metall-och fiber plattor inom kopplingen börjar varp, där du kommer att känna dig som en glider sensation medan under makten. Byta koppling är inte en enkel uppgift och bör inte försöka om du är bekant din R6 inre arbete. Saker du behöver
5 mm insexnyckel
Skruvmejsel
Bakre svingarm stativ
10 mm, 14 mm, 17 mm och 22 mm uttag
Hylsnyckel
Oljetråg
Momentnyckel
Container
Flat skruvmejsel
Yamaha universell koppling hållare (Yamaha artikelnummer 90.890-04.086) katalog 3 liter 10W30 motorolja
Tryckbricka
kopplingsaggregatet
Clutch boss mutter och låsbricka
.09-tums kopplingsskiva
7, .08-tums kopplingsplattorna Sida 2 lila friktionsplattor
6 bruna friktionsplattor
Tryckplatta
6 kopplingsfjädrar
6 kopplingsfjäder bultar
2,25 liter etylenglykol frostskyddsmedel kylvätska
Visa fler instruktioner
1

bort höger sida och lägre formplåtar från din R6, med hjälp av en 5 mm insexnyckel för att skruva loss spackling s bultar. Ta bort plast popnitar från framsidan av sido kåpor och botten av de nedre kåporna. Använd en skruvmejsel för att trycka i mitten av nitar, sedan dra nitarna ur spackling panelen.
2

Placera din R6 på en bakre svingarm stativ för att stödja den i upprätt läge. Starta motorn och låt den värmas upp i minst tre minuter, eller tills temperaturmätaren på hastighetsmätaren enheten indikerar en motor temperatur på 150 grader. Stanna motorn och låt den svalna i ytterligare 10 minuter. Addera 3

Skruva bort avtappningspluggen från botten av motorn, med hjälp av en 17 mm hylsa fäst till en hylsnyckel. Tappa av motorns olja i ett oljetråg, skruva sedan avtappningspluggen på plats. Dra ur kontakten till 31 foot-pounds med din 17 mm hylsa fäst en momentnyckel.
4

Följ slangen på nedre högra sidan av din R6 är kylaren till vattenpumpen på höger sida av motorn, precis under den stora runda kopplingskåpan. Skruva avloppet bulten från nedre kanten av vattenpumpen, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel, och tömma din R6 är kylvätska i en stor behållare. Skruva avloppet bulten på plats och dra den till 7,2 foot-pounds, med ditt 10 mm hylsa fäst en momentnyckel.
5

Haka kopplingen kabeln från kopplingsarmen, placerad i botten av den runda kopplingskåpan. Lossa skruvarna från kopplingskåpan, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Dra kopplingskåpan och dess packning bort från motorn för att avslöja din R6 s kopplingsanordning.
6

Skruva ur skruvarna kopplingsfjäder från ansiktet av kopplingen församling, med hjälp av en 14 mm hylsa och en hylsnyckel . Dra kopplingsfjädrar, tryckplattan och tryckstången ur kopplingsaggregatet hand. Nå in kopplingsarrangemanget och ta bort friktionen och kopplingsskivorna från kopplingsaggregatet.
7

Räta ut böjda flikarna på kopplingen chefen mutterns låsbricka, beläget i centrum av kopplingen församling, med hjälp av en flat skruvmejsel. Håll kloanordningen stadigt med en Yamaha universell koppling hållaren, skruva av kopplingen chefen muttern och dess låsbricka med en 22 mm hylsa och en hylsnyckel. Fatta sidorna av kopplingsaggregatet med båda händerna och dra bort motorn. Skjut tryckplattan, gömd bakom kopplingsenheten, utanför kopplingsaxeln.
8

Slide en ny tryckbricka på kopplingsaxeln, placera brickans spårförsedda ansikte bort från motorn. Skjut in den nya kopplingsenheten på kopplingsaxeln, följt av koppling boss mutter låsbricka. Håll kloanordningen stadigt med din universal koppling hållaren och dra åt muttern kopplingen chefen till 51 foot-pounds, med ditt 22 mm hylsa fäst vid en momentnyckel. Böj flikarna i nya låsbrickan mot sidorna av kopplingen chefen muttern med en flat skruvmejsel.
9

Coat den nya friktion och kopplingsskivorna med färska 10W30 motorolja. Placera kopplingen och slitskor in kopplingsenheten i följande ordning: .09-tums kopplingslamellen, lila friktionsplattan, .08-tums kopplingsskiva, lila tallrik, .08-tums kopplingslamellen, brun friktionsplattan, .08 - tums kopplingsskiva, brun friktionsplattan, .08-tums kopplingslamellen, brun friktionsplattan, .08-tums kopplingslamellen, brun friktionsplattan, .08-tums kopplingslamellen, brun friktionsplattan, .08 tum-koppling plattan och den sista brun friktionsplatta.
10

Sätt tryckstången på baksidan av den nya tryckplattan. Justera markeringen på kanten av tryckplattan med motsvarande märket på sidan av kopplingsenheten. Placera tryckplattan över kopplingsskivorna och på kopplingshuset. Skjut kopplingsfjädrar i fördjupningarna i tryckplattorna yttre ansikte. Skruva bultarna kopplingsfjäder på plats och dra dem till 5.8 fot-pounds, med ditt 14 mm hylsa fäst en momentnyckel.
11

tillbaka kopplingskåpan och dess packning på motorn, med en 5 mm insexnyckel. Dra åt lockets bultar till 5 foot-pounds med en momentnyckel. Sätt tillbaka kopplingskabeln till kopplingsarmen på undersidan av locket.
12

Fyll motor med 2,5 liter 10W30 motorolja genom påfyllningshalsen på toppen av kopplingskåpan. Ta bort locket från den högra sidan av kylaren. Fyll kylaren med 2,25 liter etylenglykol frostskyddsmedel kylvätska. Skruva fast locket på plats.
13

tillbaka höger och undre kåpor på din R6, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Ta bort den bakre svingarmen stativet och sänka din R6 på sin kick stand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110791.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.