Motorcykel Drive Sprocket Borttagning

Din motorcykel bygger på ett par kedjehjul för att överföra rotationskrafter tillhandahålls av motorn till bakhjulet. De drivande och drivna kedjehjul, som ofta kallas de främre och bakre kedjehjul, respektive måste uthärda en extrem mängd slitage som kedjan dras med hög hastighet av dreven och kommer så småningom behöva bytas ut. Medan du tar bort den bakre "drivna" drevet är så enkelt som att ta bort bakhjulet, tillgång till och ta bort fronten "drive" drevet kräver en något annorlunda strategi. Förberedelse

Innan något arbete, förbereda din arbetsyta och verktyg. Bland de viktigaste saker du behöver är en servicemanual för din motorcykel. Skapad för och används av fabriken utbildade tekniker, kommer en service manual ger dig en mängd kunskap, inklusive borttagning av komponenter och installation, vridmoment-specs-och underhållskrav som gäller för din cykel. Om du inte har en service manual, skaffa en.

Därefter görs en ordentlig arbetsplats krävs för att förhindra onödiga olyckor. Se till att området är fritt från hinder och har en plan, slät yta. Även om den exakta listan av verktyg kommer att skilja sig mellan olika märken och modeller, kommer de flesta motorcyklar kräver en uppsättning sexkantsskruvar sockets, en hylsnyckel, hylsnycklar kombination och några skruvmejslar. Om möjligt, få en motorcykel hiss eller stå för att ge ytterligare stöd. Slutligen har ett sortiment av rena trasor eller handdukar och en burk av broms renare spray och kedja smörjmedel till hands.
Sprocket Removal

bort den främre drevet börjar vid baksidan av motorcykeln. Börja med att lossa bakaxeln och skadereglerare kedja, skjut sedan bakhjulet framåt för att släppa spänningen på kedjan. Ta det främre kedjehjulet locket och ställ den åt sidan. Den främre kedjehjulet ligger inom drevet locket och kan vara täckt av smuts och dynga. Dra kedjan bort av kedjehjulet först, sedan spraya en liten mängd broms rengöringsmedlet på kedjehjulet vid behov. De flesta dreven sitter fast med en sprint, att du måste böja två utspärrade ben stiftet tillsammans innan tappen kan dras ut. Avlägsna sprinten och lås muttern som håller drevet till uttaget axeln och dra drevet och eventuella brickor från axeln. Ta del av den ordning som du tog bort brickorna.

Inspektera drevet efter tecken på slitage. Tänderna ska vara enhetlig till formen och lätt rundade i spetsarna. Eventuella trasiga eller vassa tänder indikerar att kedjehjulet behöver bytas. Inspektera tänderna på bakdrevet också, eftersom en sliten framkugghjulet ofta innebär att du har en sliten bakdrev också.
Sprocket Installation


Installera drevet över jack axeln, placera brickorna i rätt ordning på kedjehjulet. Se till att dra stolen drevet in i räfflorna på jack axeln eller drevet kommer att snurra fritt, att axeln skadas. Dra ner låsmuttern och sätt i sprinten, böja benen för att hålla stiftet på plats. Slip kedjan över kedjehjulet och ominstallera drevet locket.

Nästa, spänn kedjan slack genom att dra bakhjulet bakåt av motorcykeln. Omjustera kedjan med kedjespännarna på swing arm, och se till att bakhjulet är rätt placerad, dra åt axelmuttern. Korrekt kedjeslack varierar mellan motorcyklar, så hänvisa till din tjänst manual för tillverkarens rekommenderade slappa gränser. Slutligen, smörj kedjan och torka bort överflödigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106680.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.