Hur man reparerar en Kawasaki KZ1000 Clutch

Kawasakis KZ1000 modeller kom utrustade med en koppling som består av en serie av fiber och stål plattor hålls inom en korg-liknande bostäder. Även kopplingsskivorna var tåla tusentals miles av användning, bär de ut så småningom. Hastigheten-älskande natur KZ1000 och dess ryttare ledde också till dragracing-typ startar, vilket höll kopplingen delvis inkopplat för att möjliggöra snabbare acceleration från stillastående. Dessa aggressiva manövrer skapade alltför platta slitage och värme, vilket gör kopplingen att slira när det aktiveras. Under extrema förhållanden kan kopplingshuset varp och leda till allvarliga motorproblem. Saker du behöver
Oljetråg
stjärnskruvmejsel
12 och 17 hylsor mm
Hylsnyckel
Kawasaki koppling hållare verktyg (Kawasaki del nej. 57.001-305) katalog Kopplingslåda plan bricka
Två Kopplingslåda tryckbrickorna
Clutch hub vanlig bricka
Clutch hub Låsmutter
10W-40 mc-motorolja
Åtta friktionsplattor
Sju stål kopplingsplattorna
Fem kopplingsfjädrar
12 mm skiftnyckel
Flat skruvmejsel
10 mm fast nyckel
Visa fler instruktioner
1

Lyft KZ1000 på dess centrum står och låt den svalna i minst en timme.
2

Lägg ett spilloljekärl under kopplingskåpan på höger sida av motorns vevhus. Skruva kopplingskåpan bultar, med en stjärnskruvmejsel. Dra kopplingskåpan och packning bort från motorn. Addera 3

Skruva kopplingsfjädern bultarna från ansiktet av kopplingen församling, med hjälp av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra alla fem bultar, kopplingsfjädrar och brickor ur kopplingsarrangemanget hand. Släng kopplingsfjädrar.
4

Dra den yttre fjädern plattan utanför kopplingsarrangemanget hand. Avlägsna axiallagret och lagerhållaren från centrum av kopplingsenheten för hand, om dessa delar inte är fästa på fjäderplattan.
5

Ta bort bunten med friktion och stålplåtar koppling från kopplingsaggregat för hand. Släng plattorna.
6

Håll kopplingscentrumet, beläget inom det yttre kopplingshuset, på plats med en Kawasaki koppling hållare verktyg (del nr. 57.001 till 305). Ta bort den låsande mutter och bricka från centrum av kopplingsnavet, med användning av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Hoppa över detta steg om du bara byter kopplingsskivorna och fjädrar.
7

Skjut kopplingsnavet och tryckbrickan placeras strax bakom navet ur den yttre kopplingskåpan för hand. Skruva två av bultarna kopplingskåpa i hålen på utsidan av kopplingen-bostäder lagerkrage för hand, i mitten av kopplingshuset. Dra åt bultarna för att extrahera kragen. Skruva loss bultarna från kragen, när den har tagits bort. Dra det yttre kopplingshuset, tryckbrickan och plan bricka från transmissionens utgångsaxel för hand. Hoppa över detta steg om du bara byter kopplingsskivorna och fjädrar.
8

Sätt en ny vanlig bricka, följt av en ny framstöt bricka, på växellådans utgående axel. Skjut yttre kopplingshuset på plats, följt av kopplingshuset lagerkrage. Skjut in kragen in i öppningen vid centrum av kopplingshuset för hand. Skjut en andra tryckbricka på plats mot kragen, följt av kopplingsnavet. Hoppa över detta steg om du bara byter kopplingsskivorna och fjädrar.
9

Sätt en ny plan bricka över växellådans utgående axel, framför kopplingsnavet. Håll kopplingsaggregatet på plats med en Kawasaki koppling hållare verktyg. Skruva en ny låsmutter på slutet av transmissionsutgångsaxeln, med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra åt låsmuttern till 94 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Hoppa över detta steg om du bara byter kopplingsskivorna och fjädrar.
10

Smörj nya friktion och stålplattor koppling med ett tunt lager av 10W-40 mc-motorolja. Sätts de första friktionsplattan i kopplingsnavet med plattans spår kör moturs mot mitten av kopplingsnavet. Placera en plåt stål koppling över friktionsplattan. Växla mellan att installera friktion och kopplingsskivorna, tills alla 15 plattor har installerats.
11

Skjut en ny axiallager i fördjupningen på baksidan av den yttre fjädern plattan, följt av lagerhållaren. Montera yttre fjädern plattan på kopplingsenheten för hand och håller den på plats. Sätt i nya kopplingsfjädrar i hålen skuren i vårens plattans yttre yta, följt av brickorna kopplingsfjäder och muttrar. Dra åt bultarna kopplingsfjäder till 78 tum-pounds, med hjälp av en 12 mm hylsa och en momentnyckel.
12

tillbaka kopplingskåpan med en ny packning. Skruva bultarna kopplingskåpa på plats med en stjärnskruvmejsel.
13

Lossa kopplings-kabel nötter justeringsfötter lås, som ligger bakom kopplingshandtaget abborre och längs den vänstra ramröret framför motorn, genom hand eller med hjälp av en 12 mm fast nyckel. Vänd både kabel justerare medurs för att lossa kopplingen kabeln.
14

Ta bort locket kopplingen release, ligger på vänster motor vevhuslock, med en stjärnskruvmejsel. Håll kopplingspedalen-release justerskruven på plats med en skruvmejsel och lossa justeringen skruvmuttern lås, med hjälp av en 10 mm fast nyckel. Vrid justerskruven medurs med din skruvmejsel tills du känner motstånd, och vrid sedan skruven ett kvarts varv moturs. Håll skruven på plats och dra åt låsmuttern med din box-nyckel. Sätt tillbaka locket kopplingsurtrampningslagret med en stjärnskruvmejsel.
15

Vänd kopplingskabeln motsols justerare tills kopplingshandtaget har 1/8-tums fri lek innan du drar kopplingen kabeln. Dra åt den övre muttern skaderegleraren lås mot kopplingshandtaget abborre hand. Dra den undre muttern justeraren lås med en 12 mm fast nyckel.
16

Sänk KZ1000 på dess cykelställ, starta sedan motorn. Låt motorn varm i tre minuter, sedan stänga av motorn. Kontrollera oljenivån genom synglaset inbyggd i bottnen av kopplingskåpan. Tillsätt en liten mängd av 10W-40 mc-motorolja i motorn genom kopplingskåpan s påfyllningsröret, om oljenivån är under mitten på synglaset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111274.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.