Typ av motor att använda i en elektrisk motorcykel

Elektriska motorcyklar har dykt upp som ett alternativ till den typiska gasdrivna motorcykel . Med teknik som erbjuder olika elektriska motorer , från AC - till DC - drivna , välja mellan motorerna kan resultera i olika föreställningar . Historia

AC, eller växelström , som används motorer vara den typiska val av elektrisk motor för olika tillämpningar , eftersom de reflekterade hållbarhet och låg kostnad. Men med marknaden för elektriska motorcyklar växer , har en bättre motor för framdrivning ett fordon behövs .
Funktion

DC eller likström, motorer som används i elektriska motorcyklar erbjuder exakt kontroll av vridmoment och olika hastigheter , i motsats till AC elmotorer som är mer volatil under användning . I själva verket kan både borstat och borstlösa likströmsmotorer användas för att uppnå den kraft som behövs .
Överväganden

Borstlös likströmsmotorer, som använder en permanent magnet som reagerar med interna sensorer för att generera rörelse , ger två fördelar över borstad typen . ( Den borstade typen använder små arm borstar för magnetkontakter inne för att skapa rörelse . ) Borstlösa DC-motorer inte använder gnistbildning i sin design och funktion , vilket möjliggör mindre ozonutsläpp . Också , borstlösa likströmsmotorer producerar mindre elektriskt brus , vilket förbättrar estetik , komfort och prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110365.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.