Hur byta olja på en Harley Davidson Sportster Primär DRI

De Harley-Davidson Sportster primära Kedjehus hus kompensatorn drevet, primär kedjan och clutch pack. Passager på baksidan av den inre primära bostadsmarknaden ansluta till sändningen för att möjliggöra överföring och primära enheten för att dela en gemensam smörjmedel. De driftstemperaturer inom den primära och hög skjuvning av transmissionsorgan bryta ner den primära Kedjehus smörjmedlet över tiden. Byt smörjmedel var 10.000 miles som en del av den ordinarie underhållet. Saker du behöver
Clean butik trasor
Ratchet
Allen föraren satt
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Loctite gänglåsning 565 (vit) katalog Ny primär Kedjehus avtappningspluggen packning
Fot-pound momentnyckel
Formula + Transmission och Primär Kedjehus Smörjmedel, artikelnummer 98.851-05 eller motsvarande
Inch-pound momentnyckel
Visa fler instruktioner
1 < p> Kör Sportster tills den når normal arbetstemperatur. Parkera cykeln på hårt, jämnt underlag och ha en hjälpare hålla cykeln upprätt och nivå.
2

Placera en ren butik trasa över den vänstra ryttaren fotpinnen, om tillämpligt, och den bakre bromshuvudcylindern. Ta tag i övre hörnen på vänstra sidoluckan och försiktigt ut det ur de övre montageclips. Vrid överdelen av locket ut samtidigt skjuta nedre delen av locket nedåt på det nedre fästet fliken. Vila locket på den bakre huvudcylindern.
3

Krama huvudrelease säkringslocket spärrarna och dra huvudsäkringen hållare från locket. Grip den huvudsakliga säkringshållaren och dra huvudsäkringen rakt ut.
4

bort två skruvarna som håller den vänstra fästet ryttare fotstöd till ramen med hjälp av en spärr och Allen drivrutin. Ta ryttaren fotstödet och hållaren, som en enhet, från cykeln.
5

demonteras kopplingskåpan skruvarna inspektionslucka med en spärr och Allen drivrutin. Ta bort locket kopplingen inspektion från den primära Kedjehus. Avlägsna och kassera kopplingen inspektion tätningslocket quad.
6

Placera ett uppsamlingskärl under primära Kedjehus avtappningsplugg sitter på baksidan av den primära Kedjehus. Ta bort avtappningspluggen med en spärr och uttag. Kasta den gamla packningen avtappningspluggen. Låt vätskan rinna helt.
7

Torka den primära avtappningspluggen med en ren butik trasa för att avlägsna kvarvarande olja. Applicera en klick Loctite gänglåsning 565 (vit) på gängorna på avtappningspluggen. Montera avtappningspluggen och nya avtappningspluggen packning. Dra åt avtappningspluggen till 14 till 30 foot-pounds av vridmoment genom att använda en fot-pund momentnyckel och uttag.
8

Lägg primär Kedjehus smörjmedel genom kopplingen inspektionsluckan öppnas tills smörjmedlet når den botten av kopplingen membranfjädern. Lägg smörjmedlet långsamt och låta nivån att sjunka innan du lägger mer. Sluta tillsätta olja när nivån stabiliseras på botten av kopplingen membranfjädern.
9

Installera en ny koppling inspektion ringen täcker quad i spåret i den primära Kedjehus locket och se till att quad ringen är helt sitter i spåret.
10

Montera locket kopplingen inspektion och lockskruvar. Dra åt skruvar till 84-108 tum-pounds, i ett kors mönster, med hjälp av en tum-pound momentnyckel och Allen drivrutin.
11

Montera fästet ryttaren fotstöd och skruvar fäste. Dra fästets skruvar till 45 till 50 foot-pounds med hjälp av en fot-pund momentnyckel och Allen drivrutin.
12

Anslut huvudsäkringen i huvudsäkringen mappen. Skjut huvudsäkringen hållaren i skyddskåpan tills bakstycket spärrarna fastnar.
13

Lyft och vrid den vänstra sidoluckan på plats. Rikta in öppningarna i sidoluckan med klämmorna. Skjut upp locket på tills det snäpper på klippen.
14

Starta motorn och kontrollera tätheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111649.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.