Hur fungerar en O2 Sensor Arbete på en motorcykel?

Normalt återfinns på en motorcykel intag och avgassystem., En O2, eller syre, är sensorn en datainsamling komponent som används på många bränsleinsprutning motorcyklar. Syfte

En syresensor sänder mätningar av mängden syre som strömmar in i insugnings-eller avgassystemet till den elektroniska styrenheten. ECU justerar sedan bränsle-luft förhållande för prestanda eller utsläpp-relaterade ändamål.
Funktion

flesta bränsleinsprutning motorcyklar körs på en förutbestämd bränsle inställning med små justeringar som syrehalten förändras. Vid högre höjder, till exempel, skulle ECU justerar bränsletillförseln mot lägre syrenivåer.
Varningar

Byta systemet lager avgaserna med en eftermarknaden uppgradering kan orsaka problem om en fästpunkt för O2-sensor inte är närvarande. En O2-sensor eliminator kit rekommenderas för att förhindra felaktiga O2 sensoravläsningar.
Bränsleinsprutning Controllers

Finjustera insprutningssystemet är möjligt med ett lager O2 sensor genom användningen av en eftermarknad bränsleinsprutning controller, så att användaren kan ställa in bränsle kurvan och returresa.
Potential

möjlighet att producera en ständigt anpassar bränsleinsprutning Kartan är möjligt genom användning av en rätt utrustad bränsleinsprutning controller och O2-sensor. Främst avsedd för slutna kurs racing, kan denna typ av system ger en stark effektkurva mot förändrade förhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106504.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.