Hur du ändrar luftfilter på en 2003 Yamaha R6

Luftfiltret används av 2003 Yamaha R6 sport motorcykel är konstruerad för att maximera luftflödet samtidigt filtrera bort dammpartiklar och smuts som kan skada motorns inre komponenter. Även Yamaha har utformat filtret som en återanvändbar och rengöra objekt, kan det filtrerande elementet skadas av värme eller kontakt med främmande föremål. Du måste ta bort motorcykelns säten och bränsletank för att ersätta den skadade luftfilter. Saker du behöver
5 mm insexnyckel
10 mm socket
Hylsnyckel
Luftfilter (Yamaha del nej. 5SL-14450-00-00)
10W-30 motorolja
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lås passagerarsätet, med säte spärren sitter under vänstra sidan av svansen spackling. Dra de bakre hörnen på förarsadeln upp och skruva loss sätet montera bultar, med en 5 mm insexnyckel.
2

Skruva den främre bränsletanken montering bultar placerade under styret, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft bränsletanken upp mot gångjärnet ligger vid foten av tanken. Addera 3

Koppla mätaren bränslenivå och bränsle anslutningar pump från undersidan av tanken. Dra bränsleslangar av bränslepumpen. Skruva loss gångjärnen mutter från botten av bränsletanken, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra gångjärnsskruven ur bränsletanken och sedan lyfta tanken från motorcykeln.
4

Ta bort alla sex skruvarna från omkretsen av luft lock, med en stjärnskruvmejsel. Dra bort luckan från luften rutan och ta bort luftfiltret.
5

Coat det nya luftfiltret med 10W-30 motorolja, sedan pressa ut överflödig olja för hand. Luftfiltret bör vara helt täckt med olja, men inte droppande bör observeras.
6

Placera det nya luftfiltret i luften rutan sittplatser luftfiltret packningen i kanalen inbyggd i kanten av den nedre luftskåpet. Placera locket luftskåpet över filtret, skruva sedan åt skruvarna luftskåpet på plats med en stjärnskruvmejsel.
7

Lay bränsletanken över motorcykelns ram och luft box. Skjut gångjärn bulten i botten av bränsletanken och löst skruva gångjärnet mutter på plats, för hand. Lyft tanken på dess gångjärn. Återanslut bränsletrycksmätaren nivå och bränsle kontakter pump, tryck sedan bränsleslangarna på försäljningsställen bränslepump. Sänk bränsletanken och skruva fram bultar på plats, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra åt framåt bultar och gångjärnsskruven mutter till 5,1 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
8

tillbaka förarsadeln och skruva sätet bultar på plats, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra sitsen bultarna till 5,1 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Installera passagerarsätet och lås den på plats med hjälp av sitsen spärren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111128.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.