Carb Specifikationer för 1994 års Honda CR125

Hondas CR125 var den minsta av de två-takts Grand Prix klass motocrosscyklar. En vätskekyld tvåtaktsmotor singel, var CR125 förvånansvärt snabbt för en så liten cykel, kan enorma skurar av acceleration som krävs för att klara stora motocross hopp. Utmärkt gasrespons krävs, speciellt när man tar stora hopp. Keihin

Medan många japanska tillverkare används ofta Mikuni kolhydrater, lutade Honda mot Keihin talet. Det är en enda 36mm förgasare, som är större än de flesta förgasare används på 125cc cyklar, det är, till exempel, samma storlek - men inte modell - förgasare används på Hondas långsammare övervarvning XR400R fyrtakts

Särskilda Krav

Motocross cyklar som 1994 CR125 har några särskilda behov. Om en motorcykel tar hopp, dess orientering förändringar, så det måste ha en förgasare sympati för detta behov. Annars kan du hitta dig själv i luften med inget bränsle att justera positionen på cykeln genom blippande gasen eller att göra en smidig övergång genom att rulla på gasen när du landar. En annan faktor är att motocrosscyklar välter oftare gatan cyklar. Så, de behöver en förgasare som kan motstå en liten missbruk. Den Keihin PJ 36 har en vertikal kolv-choke, mindre och mer skyddade än tab-drosslar ofta på gatan cyklar, gör mindre benägna att skadas om du tips cykeln över, eller plocka upp skräp.


Justeringar

Liksom de flesta förgasare, hade ett antal justeringar vara korrekt inställda och ett antal olika storlekar, utbytbara delar (jets och nål) behövde rätt dimensionerad och anpassad till körstil och atmosfär för cykelns optimal prestanda. Justeringar inkluderar piloten skruv, nålskruven inställning, och flyta nivå höjd. Delar inkluderar långsamma jet, huvudmunstycke och nål.
Höjdändringarna och atmosfär

Även om du har ett lager CR125 med original Keihin PJ36 set till fabriksinställningarnaVissa omständigheter behöver mer bränsle i bränsle /luft-förhållandet, även känd som "rika" och vissa omständigheter behöver mindre bränsle i bränsle /luft-förhållandet, även känd som "lean". Generellt kommer förgasaren att kräva en fetare blandning i kyla, torr luft, eller båda. Varma temperaturer, hög luftfuktighet och hög höjd kräver magrare blandningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108650.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.