Hur byta olja på en Yamaha ATV

Regelbundna oljebyten är en nödvändighet för alla Yamahas fyrtakts all-terrain-bilmodeller. Även om varje modell kan ha sina egna krav, är den grundläggande processen för tömning av motorolja genom en avtappningsplugg inbyggd i motorns vevhus och byta oljefilter likartad i hela. Förutom vevhusoljan avtappningspluggen, vissa modeller --- Raptor och YFZ450, till exempel --- använda en extern oljetank och ha en andra avtappningsplugg. Du måste vara väl förtrogen med placeringen av ATV pluggar oljebytesintervaller och oljefiltret innan du börjar. Saker du behöver
Shop handdukar
Oljevol O-ring
Oljetråg
10 och 17 hylsor mm
Hylsnyckel
Oljeplugg O-ringar
Vridmoment skiftnyckel
5 mm insexnyckel
Funnel
Motorolja
Visa fler instruktioner
1

Värm ATV motor och oljeförsörjning. Starta ATV och låt den gå på tomgång i 3 minuter, sedan stanna motorn och låt den svalna i ytterligare 10 minuter.
2

Ta bort plasten motorn täcker eventuella från båda sidor av ATV. Dra bossarna på den övre kanten av locket, nära ATV säte, ur kragarna inbyggda i ATV ram. Dra täcket mot baksidan av ATV tills flikarna på framsidan av locket är fria från framskärmen. Addera 3

Skruva av oljelocket från toppen av den högra motorns vevhus täcka. Torka locket bilagda mätstickan med en butik handduk. Inspektera oljelocket O-ring för skador. Byt ut O-ringen om den är sliten eller nött.
4

Lägg ut en Oljetråg under motorns vevhus avtappningsplugg som sitter direkt under eller längs vänster sida av vevhuset. Skruva bort avtappningspluggen, med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Tappa ur motoroljan i din tråget.
5

Skruva oljetanken avtappningspluggen från botten av oljetanken, bakom motorn, med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel. Tappa ur motoroljan i din tråget. Hoppa över detta steg om din ATV inte är utrustad med en oljetank.
6

Ta bort packningen eller O-ringen från avtappningspluggen, torka sedan kontaktens trådar med en butik handduk. Slip en ny O-ring eller packning på avtappningspluggen, och sedan skruva in kontakten i vevhuset för hand. Dra åt avtappningspluggen till 17 foot-pounds, med hjälp av en 17 mm hylsa och en momentnyckel. Sätt tillbaka oljepluggen Tankdräneringen, i förekommande fall, med samma metod.
7

Ta bort oljefiltret från höger sida av motorn. Använd ett lock-typ filter nyckel för att avlägsna en spin-on-typ oljefilter. Om ATV använder ett internt filterelement, skruva av oljefilterlocket från höger motor vevhuslock med en 10 mm hylsa eller en 5 mm insexnyckel. Dra luckan, oljefilter fjäder och oljan filtrera bort av motorn. Torka upp eventuell kvarvarande olja med en butik handduk.
8

Montera det nya oljefiltret i motorn. Sprid ny motorolja runt filtrets tätande O-ringar. Om du installerar en spin-on filter, skruva det på plats för hand tills den sitter ordentligt mot motorn. Alternativt, tryck på inre oljefilter in i motorn, följt av oljefiltret fjädern och oljan filterkåpan. Skruva oljefilterlocket bultar på plats, med hjälp av en 10 mm hylsa eller en 5 mm insexnyckel. Dra åt bultarna till 7,6 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
9

Placera en tratt in i motorns påfyllningsröret, belägen på toppen av den högra motorns vevhus lock. Fyll motorn med den mängd och typ av motorolja som anges i din ATV bruksanvisning. Skruva oljan locket på plats för hand.
10

Fyll oljetanken med den mängd och typ av motorolja som anges i din ATV bruksanvisning. Skruva oljan locket på plats för hand. Hoppa över detta steg om din ATV inte har en extern oljetank
11

Starta ATV och låt den gå på tomgång i stället för 3 minuter. Titta efter läckor vid propparna oljebytesintervaller och oljefiltret eller oljefilterlocket. Om en läcka visas, dra den drabbade delen en extra kvarts varv. Stoppa motorn.
12

Skruva av oljelocket, torka av mätstickan med en butik handduk. Sätt in oljestickan i oljetanken eller motorn tills lockets gängor vilar på olje påfyllningsröret. Dra upp mätstickan och kontrollera oljenivån. Om oljenivån är under mätstickan s nedre strecket, häll 1 till 2 oz. motorolja i oljetanken eller motorn. Dubbelgranska oljenivån. Skruva oljan locket på plats, om oljenivån ligger över nedre strecket.
13

tillbaka både plast motorhuvar. Skjut flikarna på framsidan av omslagen i spåren skurna i framskärmen. Skjut bossarna på de övre kanterna av motorn täcker in kragarna inbyggda i ATV ram.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111112.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.