Så att välja rätt Motorcykeldäck

Välja motorcykelns däck är en viktig faktor för hur din cykel kommer att rida och prestera. Många framsteg inom däckets konstruktion, byggande och konstgjorda material gummi ger ett brett spektrum av däcktyper för att passa alla typer av cyklar. Varje motorcyklist måste välja ett däck för att tillgodose sina personliga körvanor. Om du till att göra burnouts, skära munkar och utföra stunts, du vill ha en annan typ av däck från killen som använder cykeln för att pendla till jobbet. Saker du behöver
motorcykel
däcktillverkaren litteratur
annonser däckhandlare och pamfletter
Däckspecifikationer
Visa fler instruktioner
1

Matcha din motorcykel kategori klassificeras med den typ av däck som utformats speciellt för det - motorcyklar kommer från fabriken med rätt storlek däck av en allmän typ för att passa cykelns kategorin. Välj ett annat märke eller typ av däck till specialanpassade passa din exakta typ av ridning behov. Läs om de specifikationer och byggmaterial av däcken du funderar, jämföra för-och nackdelar med de olika däcktyper innan du köper nya däck
2

samla så mycket information som möjligt om de olika. typer av befintliga motorcykeldäck. Läs tillverkarens funktioner och faktablad. Lär dig skillnaderna mellan främre och bakre däck krav. Leta efter en större, tyngre back däck för att bära merparten av cykelns vikt belastning och uthärda stress av att ge kraft till acceleration. Jämför lättare, smalare och mindre framhjul avsedda för massor av svarvning. Plocka däck med kraftiga sidoväggar om du gör snabba kurvor och luta starkt in i kurvor.
3

Review vilken typ av cykling du oftast gör och prioritera din komfort, prestanda och däck krav på livslängd. Välj sport-bias motorcykeldäck för hårt, sport-cykel vägen ridning. Välj en bred bakre däck med ett stort område av kontaktytan och radial-typ slitbanemönster. Få däck med hög slitbana-till-hålrumsförhållandet för bra väghållning på vått och torrt väder. Leta efter däck gjorda av slitstarka föreningar för en ökad slitbanans livslängd.
4

använda däck med en alternerande förspänning-lagers konstruktion av syntetiskt gummi och komposit mesh för stora cruiser cyklar. Leta efter däck konstruerade för komfort och tyngd-bärighet. Plocka mjuka däck med låg krona och en förskjuten mittskåran slitbanan för stabilitet under långa, rakt fram drag. Mjukare däck har en kortare slitbanans livslängd, men är mer bekväma än hårda däck. Få en däckmönstret anpassas till en mängd olika typer vägytan.
5

Få en framdäcket med en hög båge och en hög krona för snabb styrning och kurvtagning om du vill tävla din cykel. Välj en back däck med mindre mönsterdjup för bättre väg-gripande kapacitet för snabba starter. Använd extra-lags racerdäck med snäva inre omslag för en styvare, hårdare däck. Välj däck konstruerade för hög värme, friktion och hög hastighet slit-och-tår om du menar allvar om racing. Få en uppsättning av hård-gummi, punktering resistenta, full knölig däck för off-road racing.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106130.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.