Felsökning av en 1973 Harley-Davidson Oljepump

De 1973 Harley-Davidson-motorer använder en torr-sumpsystem stil olja med en växel-typ oljepump som ger stor volym vid lågt tryck till passagerna motoroljor och kritiska områden i motorn . Motorolja hålls i oljetanken och tyngdkraften på utbudssidan av oljepump kroppen där kugghjulen trycksätta den för leverans. Efter oljan undgår kvarhållningen i oljekanalerna genom de kritiska punkterna, samlar det i en sump i vevhuset där avkastningen sidan av oljepumpen drar det genom bortföringsanordningen systemet och tvingar den igenom oljefiltret, och tillbaka in i reservoaren. Slitna eller skadade oljepumpar kan ge otillräckligt tryck eller rensning och kan leda till motorskador och katastrofalt motorhaveri. Ta bort oljepumpen från motorn för att underlätta felsökningen, som består av att inspektera delarna i pumpen för slitage och skador. Saker du behöver
Lösningsmedel
luddfri butik trasor
Machinist s linjal linjal
Visa fler instruktioner
1

Tvätta alla delar oljepump med lösningsmedel ta bort olja från dem. Torka med en ren, luddfri butik trasa.
2

Inspektera kulbackventilen och våren efter tecken på skador eller slitage.
3

Inspektera backventilen våren täckskruven O-ring för skador.
4

Inspektera våren bypass ventilen och kolven efter tecken på slitage och skador såsom skärning och poängsättning.
5

Kontrollera oljan axeln pumpdrivning och dess kilspår för sprickbildning, skärning, scoring och slitage.
6

Kontrollera tillgången oljepump och kugghjul renhållare samt oljepump s drivhjulet för tecken på stort slitage , sprickor och göra poäng.
7

Inspektera axeln frigångskugghjulet belägen inom pumphuset för slitage. Se till att axeln sitter ordentligt inom dess montering hål, eller metall skräp kan släppas ut i oljepumpen.
8

Inspektera kroppen oljepumpen bearbetas packningsytor för skador.
9 < p> Lägg till-och asätare växlar i position på sina respektive axel dubbar i olje-pumphuset. Placera en linjal över den bearbetade (packning) yta av pumpkroppen ovanför varje kugghjulsuppsättning i pumpen. Mät den utskjutande delen av pumpkugghjulen ovanför den bearbetade ytan med en maskinist styre. Specifikationerna kräver 0,003-0,004 tum eller 0,07 till 0,10 mm för utstick. Byt oljepumpen som en enhet om dessa mätningar är utanför specificerade toleranser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111090.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.