Hur man ändrar tillbaka bromsarna på en ZX636

En skrikande ljudet från bakhjulet vid inbromsning är vanligt symptom på en sliten uppsättning bromsbelägg. Lyckligtvis, ändra de bakre bromsbeläggen på en Kawasaki ZX636 sport cykel är en ganska lätt uppgift som kan åstadkommas med endast ett fåtal handverktyg, tack vare den relativt enkla konstruktionen av motorcykelns bakre bromssystem. Räkna med jobb att ta minst en halvtimme. Men avsätta extra tid om detta är ditt första försök på att upprätthålla din motorcykel. Saker du behöver
14 mm skiftnyckel handduk
Shop
8 mm Allen socket
Hylsnyckel
Needle-näsa skikt
skruvmejsel
pads Ersättningsbromsbelägg

Visa mer instruktioner
1

Lossa den bakre bromsok slang, med en 14 mm nyckel för att lossa något slangens banjo bult, skruva sedan in skruven löst mot bromsoket. Detta kommer att ge broms slang med ytterligare flexibilitet för att undvika skador på slangen. Använd en butik handduk att omedelbart torka bort bromsvätska som kan ha läckt ut från slangen och banjo bult.
2

Fäst ett gummiband till höger passagerar fotpinnen. Ta paret av bultar som håller den bakre bromsok till swing arm och dra bromsok bort den bakre bromsskivan. Stötta den bakre bromsok med gummiband för att förhindra skador på broms slang.
3

Använd ett par nål-tång för att dra ut hårnål klipp från belägg-stift på centrum av den bakre oket. Tryck Bromsbeläggsmaterial stift ur den bakre bromsok och dra ut bromsbeläggen och deras kvarhållande klipp.
4

Tryck bromsok s inre kolvarna i bromsoket huset med hjälp av en skruvmejsel. Sätt att behålla klippet i bromsoket. Skjut kolven-side bromskloss i första, anpassning av pad flikar med bibehållande klippets slots, sedan in resterande bromskloss.
5

Tryck brake-pad stift i den bakre bromsok och genom hål på bromsklossar "flikar. Säkra belägg-pin genom att sätta in hårnålen gem i hålet på den motsatta änden av tappen.
6

Skjut den bakre bromsok över den bakre bromsskivan. Säkra bromsok till swing armfixturen, sätta in och dra åt par bultar med en 8 mm Allen socket. Lossa bromsen-slang banjo bult med en 14 mm nyckel och åter-ställning inom bromsslangar som behövs för att förhindra att slangen bindande. Dra åt banjoskruven helt.
7

Prime bakbromsen, pumpa den bakre bromspedalen upprepade gånger för att bygga hydrauliska trycket i bromssystemet. Stanna när bromspedalen kräver ett fast tryck för att aktivera bromsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107178.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.