1994 Yamaha Kodiak 400 oljefilter Borttagning

A 1994 Yamaha Kodiak 400 all-terrain fordon använder ett inre element-stil oljefiltret för att förhindra partiklar förorenar sin oljeförsörjning. Det är bakom en liten lucka på vänster sida om motorns vevhus. Även om denna typ av oljefilter kan utföra sitt jobb väl, ta bort och ersätta en intern faktor filter innebär lite mer mer arbete än med en spin-on oljefilter. Partiell demontering av Kodiak s fotkontroller krävs. Saker du behöver
12 mm och 22 mm uttag
Hylsnyckel
10 mm kombination skiftnyckel
dräneringskärlet
Momentnyckel
Flexibel tratt
5 mm insexnyckel
Adapterplatta O-ringar
SAE 10W30 SE-typ motorolja, 2.4 liter
Shop handduk
Visa fler instruktioner
1

Park ditt Kodiak 400 på en nivå arbetsområdet, låt den gå på tomgång i stället för tre minuter tills dess oljeförsörjning har värmt ordentligt. Stanna motorn och låt ATV svalna i minst 10 minuter.
2

Ta vänster fot-peg fäste från Kodiak 400 s ram för att få tillgång till oljefilterlocket på vänster sida av motorn . Skruva båda konsolmontage bultarna med en 12 mm hylsa och en hylsnyckel och dra fästet från ATV. Lossa nypa bult vid basen av växelspaken med en 10 mm kombination skiftnyckel. Dra växelspaken bort av skiftaren axeln för hand.
3

Avlägsna oljelocket från den högra sidan av motorn. Placera ett uppsamlingskärl direkt under oljeavtappningspluggen på undersidan av motorns vevhus. Skruva bort avtappningspluggen med en 22 mm hylsa och en hylsnyckel, låt oljan rinna. Skruva bort avtappningspluggen på plats med ditt 22 mm hylsa, dra åt avtappningspluggen till 17 foot-pounds med en momentnyckel.
4

Placera en flexibel tratt direkt nedanför oljefilterlocket, och Rikta änden av tratten i din tråget. Skruva ur skruvarna från toppen och botten av oljefilterlocket med en 5 mm insexnyckel och dra sedan kåpan delvis bort från motorn. Låt eventuell kvarvarande olja rinna in i din kanal. Dra av locket på motorn och flytta den åt sidan, se till att inte Vik oljeslangar sitter på sidan av luckan.
5

tag adapterplattan, som tidigare var dolt bakom oljefiltret locket, och dra bort det från motorn. Oljefiltret elementet kan fästas vid adaptern eller fortfarande vara monterad till motorns oljepump. Dra ut filtret ur antingen del för hand och kasta den. Ta de tätande O-ringarna från båda sidor av kortet och ersätta dem med nya O-ringar.
6

Placera ett nytt oljefilterelement in i motorn, placera sedan adapterplattan över filtret. Placera oljefilterlocket över adapterplattan, vänd mot lockets oljeslangar mot framsidan av ATV. Skruva fast bultarna på plats med en 5 mm insexnyckel och dra sedan åt skruvarna till 7,2 foot-pounds med en momentnyckel.
7

Placera en tratt i oljepåfyllningsöppningen på höger sida av motorn. Häll 2,4 liter SAE 10W30 SE-typ motorolja i motorn. Ta bort tratten och torka bort utspilld olja med en butik handduk. Skruva oljan locket på påfyllningsröret för hand.
8

Starta Kodiak 400 motor och låt den gå på tomgång i 3 minuter. Se upp för oljeläckage vid oljeavtappningsskruven och oljefiltret locket. Om en läcka visas på endera punkten, dra åt avtappningspluggen eller lockets bultar en extra kvarts varv. Stoppa motorn efter tre minuter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110996.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.