Harley Valve Grinding Tips

Harley-Davidson ventiler täta förbränningskammaren under kompression och makt stroke. De kontrollerar flödet av inlopps-och strömmar avgaser. Det finns två märken av ventiler som Harley använder, Eaton och Nippon. Ventilerna är enhetliga mellan tillverkarna och kan slipas med samma tekniker. Ventilsätena och ventilen ansikte måste båda vara jord och kontrolleras för att säkerställa korrekt ventilfunktion kontakt ventil höjd och tätning. Slipning av Valves

Slipa ventilerna vid 46 grader. Ta bort precis tillräckligt med material för att exponera en konsekvent, slät yta på ventilen. Använd långsamma kvarn hastigheter och skärolja som "Cool-verktyg" för att förhindra att värma upp ventilen står inför för mycket och ändra humöret av stålet. Kontrollera varje spets ventilskaftet för slitage, koppning eller skärning. Kontrollera varje ventilskaftet och ventilhuvudet för kast med en mätklocka och v-block. Byt ut alla ventiler som uppvisar något av dessa tillstånd. Den 46-graders ventil och 45-graders sätet bildar en störning vinkel som gör att tätningen. Gör inte lap Harley ventiler eftersom detta kommer att förstöra geometrin och tätningen av ventilerna.
Slipning sätena

Kontrollera ventilstyrningar för out-of-runda förhållanden och överdriven ventilspindeln clearance med ett litet hål spårvidd och en mikrometer. Byt ut alla guider som inte testen. Välj ett pilotsäte fräs som passar väl in i ventilstyrningen. Skär säten med 30-45-60-graders fräsar. Slip fräsen försiktigt på piloten och placera den på sätet. Tappa eller slå igen fräsen på sätet när du kommer djupt skölpar sätet och kan möjligen förstöra den dyra kniven. Ta bara tillräckligt material för att skapa en fin, rund sits diameter. Ta bort för mycket material kan leda till att ventilen att sjunka för djupt i huvudet och orsaka överdriven ventil utstick vid spetsen.
Kontrollera Kontakta

Ansök preussiska blå eller maskinist är blå till ventilsätet. Den blå färgen övergår till ventilen och ange var den kontaktytan är. Skjut ventilen i sin styrning och pressa ventilen stängd. Grab ventilskaftet och rotera ventilen i sitt säte. Ta bort ventilen från huvudet och observera den blå ringen kvar på ventilens framsida. Kontakten ringen bör falla ca 1/3 av vägen in från kanten av ventilen. Justera sätet tills kontakten på rätt plats genom att ta bort material från sätet vinklar långsamt tills riktig kontakt uppnås.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106724.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.