VIN Format för motorcyklar

Vehicle Identification Numbers är på motorcyklar byggda efter 1981. VIN visas antingen på höger framgaffel eller en metallbricka fäst vid motorblocket och är vanligtvis delas in i tre uppsättningar av tecken och en kontrollsiffra. Grundläggande Identifiering

Det första tecknet i VIN representerar ursprungslandet för din motorcykel. Bokstaven "J", till exempel, skulle stå som en förkortning för Japan. Det andra tecknet ger tillverkarens uppgifter. "K" skulle representera Kawasaki, till exempel. Det tredje tecknet beskriver den typ av fordon, som är antingen en bokstav eller siffra för motorcyklar. Motorcyklar kan vara antingen en bokstav eller siffra. Bokstaven "A" skulle vara ett tecken som används för en motorcykel.
Factory Koder

De fjärde och femte tecknet är den modell koden och motortypen eller använda. Den sjätte, sjunde och åttonde siffran är interna fabriken koder som definierar typ av modell.
Historia

10th karaktär identifierar tillverkningsdatum. Bokstäverna "A" till "Y" beteckna åren 1980-2000 i sekventiell ordning. Bokstäverna "I", "O", "Q", "U" och "Z" används inte eftersom de ofta misstolkas som tal. Åren 2001 till 2009 ska representeras med ensiffriga tal. Modeller byggts sedan 2010 starta bokstaven sekvensen genom att börja om igen med bokstaven "A"
Kontrollsiffra

nionde tecknet är en kontrollsiffra, som bestäms av de övriga 16 tecken som finns i VIN.
Plats och koder Produktion

11th karaktär utgör platsen för ursprungliga fabriken. De sista sex siffrorna används som serienummer i produktionsprocessen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107669.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.