Hur du ändrar en Clutch Wire Switch bly på en Yamaha motorcykel

Om du åker motorcykel, förr eller senare du kommer att släppa det. De flesta av dessa mindre olyckor inträffar vid låga hastigheter eller står stilla - ofta på grund av att cykeln startade samtidigt i växeln, vilket gör att motorcykeln skumpar fram oväntat om du försummar att koppla ur kopplingen. För att förhindra detta, har Yamaha utrustad nyare modeller med en omkopplare som inaktiverar startmotorn om kopplingshandtaget inte dras i. Tyvärr är det kablar som ansluts till switchen inte mycket robust och kan lätt skadas. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Rakblad
Terminal pin extractor verktyg
Wire
Wire Sidavbitare
Terminals, male Skalningslängd och pressverktyg
Mini flatstift hona
eltejp
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera kopplingsomkopplaren på undersidan av kopplingshandtaget abborre och dra mini-flatstift av helt .
2

Skruva paret av Phillips bultar på undersidan av den vänstra omkopplaren pod bostäder. Separera bostäder switch pod och dra hela pod bort från styret. Följ omkopplaren pod s ledningar till de viktigaste ledningsnätet och koppla brytaren pod från motorcykeln.
3

Separera kopplingsomkopplaren leder från brytaren pod s ledningar, försiktigt skära igenom krympslang med ett rakblad efter behov. Dra kopplingsomkopplaren leder bort från resten av pod ledningar. Extrahera kopplingsomkopplaren bly terminal stift från kontakten med en avdragare.
4

Åtgärd två längder av tråd, med den ursprungliga kopplingsomkopplaren leder som en referens, och skär den nya ledningar med hjälp av ett par wire-avbitartång. Strip en 1/4-tums längd av isoleringen i båda ändarna av trådarna. Bifoga en kvinnlig mini-spade-kontakt på ena änden av varje tråd och pressa den på plats med ett pressverktyg. Skjut återstående avskalade änden i en manlig anslutningsstift och pressa benen på tappen för att fästa den på tråden.
5

Sätt terminalstiften i den ursprungliga kopplingsomkopplaren bly öppna positioner på switchen pod s ledningar kontakt. Tryck stiften i ordentligt tills de sitter ordentligt i kontakten.
6

Wrap omkopplaren pod s ledningar tätt med eltejp, lämnar de sista inches av kopplingsomkopplaren s ledningar fria från resten av ledningarna.
7

tillbaka brytaren pod på styret och anslut dess ledningsnätet i de viktigaste sele. Skjut kopplingsomkopplaren bly mini flatstift på kopplingsomkopplaren terminaler.
8

Testa kopplingsomkopplaren för korrekt funktion genom att vrida tändningsnyckeln till "ON" läget, dra in kopplingshandtaget, och startar motorn som vanligt. Om motorcykeln inte startar, kan ledningstråden s anslutningsstift inte helt på plats i kontakten eller kopplingsomkopplaren kan skadas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106117.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.