Hur man bygger en GL1100 Motor

Bygga om en Honda GL1100 motor kräver en hel del mekanisk förmåga och kunskap. Montering kräver en hel del koncentration och några verktyg specialitet. När tidpunkten är inställt, måste det göras exakt, eftersom 1100 är en störning motor. Motorn skadas om du gör saker fel. Ha en motor manual till hands och din ombyggnad kan bli framgångsrik. Saker du behöver
Reference manual
Motor stå
metriska hylsor och skiftnycklar
Bladmått
Piston pin Tool Review Mikrometer
rak kant eller glasskiva
Inside mikrometer
Cylinder finslipa
Plastigauge
Mätur
Kolvring kompressor
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Motor Demontering
1

Drain olja och kylvätska från motorn och kasta. Placera motorcykeln på centralstödet och ta bort motorn från ramen. Placera det säkert på en motor stativ. Motorn är tung, så du kommer förmodligen behöva en assistent för detta steg i processen.
2

Demontera motorns fallet, med början på baksidan av motorn. Ta mekanismen vakuum förskott, den mekaniska advancer, och den bakre motorkåpan. Avlägsna bulten spolningsregionen pump och drev och den mekaniska advancer drivaxeln. Ta starter också. Märk alla delar och skruvar som du tar bort dem och placera dem på en stor ren arbetsplats.
3

bort kylrören, täcker topplocket och kamremmen täcker. Vrid motorn till övre dödpunkt (TDC) och markera varje kamrem med en pil för att visa rotationsriktningen. Märk också banden med en R och ett L för att ange vilken sida de kom ifrån. Lossa skruvarna bältessträckarnas, och flytta dem bort från banden, sedan dra åt skruvarna. Ta bort remmarna, med försiktighet att inte få olja på remmarna eller de kommer att behöva bytas ut. Vrid vevaxeln 90 grader vardera riktningen från övre dödpunkten. Detta gör att du kan flytta kamaxlarna utan att köra en ventil i kolven.
4

Ta bort den främre motorkåpan, kamaxel remskivor och kamaxlarna. Ta bort topplocken, och ställ åt sidan. Ta bort de 19 skruvarna på vänster motor fallet, och de tre skruvarna från höger. Vrid motorn så den vänstra sidan är uppe. Flytta växelarmen ifrån växlingstrumman, och delvis separera fallet halvor. Använd ett par två av fyra för att stödja den övre fallet, och placera handdukar shoppar under kolvarna, så att de inte kommer att träffa sändningen när vänster ärendet avskrivs. Lyft den vänstra motorn fallet.
5

Ta bort vänster och höger sida stavar och kolvar, med en metall markör för att markera vilken cylinder de kom ifrån. Ta vevaxeln, och försiktigt åt sidan.
Inspektion, rengöring och återmontering
6

Inspektera stavarna, kolvar och vevaxel för slitage. Byt ut någon produkt som inte klarar kontrollen. Använda invändig mikrometer, inspektera cylindrarna för av runda och slitage. Om cylindrarna är slitna, och det är nödvändigt att borra dem, köpa nya kolvar för att passa de nya hålet. Kontrollera cylindrarna för skevhet, checkar in ett korsvis mönster. Om gasflaskor inte behöver vara uttråkad, deglaze dem med en cylinder finslipa.
7

Använd en indikatorklocka för att kontrollera vevaxeln för kona och out-of-runda. Tillfälligt installera vevaxeln, och använda plastigauge att avgöra om lagren behöver bytas. Om de gör det, konsultera manualen för att bära val, och köpa nya lager. Med hjälp av en kolv, trycka på en kolvring i cylindern. Inspektera slutet mellanrummet, och om det inte faller inom Driftsgränsvärden, byta kolvringar.
8

Rengör alla delar noggrant om de ska återanvändas. Som nya objekt placeras på arbetsytan, kasta bort gamla poster, eller ställ dem åt sidan någon annanstans så att de inte oavsiktligt återanvänds. Lägg ut alla verktyg du behöver, och se till att de är rena innan montering.
9

Montera vevaxeln. Stagger kolvringen luckor 120 grader isär. Coat kolvar och ringar med ett tunt lager olja innan du installerar. Montera höger kolvar och stänger i cylindrarna de kom ut, med hjälp av kolvringskompressorn. För att förhindra skador på vevaxeln, placera små delar av gummislang över stången bultarna före montering. Installera rod caps och vridmoment till specifikationen. Montera vänster sida kolvar och stänger, se stavarna inför rätt riktning och hål olja laguppställningen. Sätt tillbaka den vänstra motorn fallet med ärendet stöd och baser kolv. Applicera tätningsmedel till ärendehanteringssystemet halvor, ta bort kolven baser och fall stöder, och säte fall tillsammans. Dra åt bultarna till rätt moment specifikationer.
10

Fortsätt monteringen i omvänd ordning jämfört med demontering. Med hjälp av momentnyckel, vridmoment alla bultar till rätt specifikation. Använd nya packningar och o-ringar för att säkerställa att det inte finns några läckor. Följ alla stegen i manualen angående kamrem installation, eftersom felaktig timing kommer att orsaka allvarliga motorskador. Sätt tillbaka motorn i ramen. Kör motorn och kontrollera för läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109286.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.