Typer av Motorcycle Knee Armor

Eftersom mycket av effekten i en krasch är på lederna, betyder full motorcykel rustning stötskydd vid axlar, armbågar och knän. Armor som skyddar knäna från inverkan kommer i många olika former. USA inte har ett klassificeringssystem för motorcykel rustning, så de flesta pansar säljs i USA antingen saknar betyg eller har CE-rating som anger den har passerat skyddskraven i Europeiska kommissionen. Core-Comp Armor

Kärna-comp rustning har en polystyren kärna som ger extremt hög slagtålighet. Lager av skumgummi lägga kudde, och ett lager av slitstark duk håller dynan från att bära igenom under ett bildspel. Den har vunnit inte bara CE-godkännande, men också att godkänna att Europeiska racing community.
Dual Density Armor

Dual-density rustning har två typer av skum med olika densiteter skiktas tillsammans. Skillnaden i densitet skyddar mot både plötsliga stötar och långsammare, mindre intensiv effekt. Dual-density rustning är billigt, men enligt den brittiska Safety Institute, inte sprider det inte påverkar väl och därför ger mindre skydd än innesluten skum.
Hard GP Armor

Hard GP Armor använder hårdplast skal vidhäftade skum eller dual-density skum. Även denna rustning är mer skyddande än dual-density skum ensam, fann den brittiska Safety Institute att eftersom plast skal inte har något att ge till dem, snarare än spridning en inverkan, kan de intensifiera påverkan på kroppen.


Memory-Foam Armor

Memory-foam rustning känns flexibel och formar sig efter kroppen, men motstår plötsliga förändringar i position. Den reagerar att påverka ungefär som skummet i hjälmar. Det sprider ut effekten, vilket minimerar skador på ett visst område. Det har också den bästa slaghållfasthet /tjocklek-förhållande av de olika typer av pansar. Nackdelen med minne-skum rustning lögner är att, en gång användes för att skingra en inverkan, måste skummet bytas. Addera Tri-Armor/Quad-Armor

Tri -Armor har tre lager av skum med slutna celler: en mycket tät yttre skikt som sprider effekt, med två tjockare inre skikt. Det kombinerar punktering och slitstyrka av Kevlar med skyddande effekt-motstånd skum. Cycleport i Tyskland genomförde en 4-årig studie på motorcykel kraschar för att avgöra vad skyddsutrustning fungerade bäst och fastställt att ett hårt men flexibelt skal skulle fungera bättre än något på marknaden. Under 2007 testade Active Protection System tyg, APS, överlägset alla andra produkter som finns. Vid 1/4 tum tjock, blev ett lager av APS fäst Tri-Armor den nya Quad-Armor, garanteras av dess skapare att erbjuda mer skydd än någon annan motorcykel rustning på marknaden.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107461.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.