Hur man byter packboxläckage på en Yamaha V-Star 1100 Classic

En läckande gaffel sigill på en Yamaha V-Star 1100 Classic kommer att minska effekten av gaffeln förmåga att reagera på förändringar i vägbanan. Dessutom kan den främre bromsen påverkas negativt om den läckande gaffel vätskan finner sin väg till bromsrotorn eller kuddar. Även ett fåtal specialiserade verktyg behövs för att byta ut motorcykelns packboxläckage, bör de flesta V-Star ägare kunna slutföra jobbet. Saker du behöver
Motorcykel stativ
Hylsnyckel 10, 12, 14 och 22mm uttag
Vise
dräneringskärlet
Flat skruvmejsel
Yamaha spjäll spöhållare verktyg (Del # 90.890-01.460) katalog 6 mm insexnyckel
packboxläckage
10W gaffel vätska
Seal föraren
Visa fler instruktioner
bort framgaffeln
1

Placera V-Star på en robust motorcykel står för att höja den minst 2 inches från marken.
2

Skruva den främre bromsok montering bultar med en hylsnyckel och en 14 mm uttaget. Lyft bromsok från de främre rotorerna Hjulbroms och hänga dem från styret med ett bungee rep. Addera 3

Lossa nypa bulten på undersidan av höger gaffelben med en hylsnyckel och en 12 mm hylsa. Skruva den främre axeln från höger gaffelben med en 22 mm hylsa, dra axeln ur gaffeln och framhjulet. Rulla hjulet från din motorcykel.
4

Skruva ur skruvarna som fäster framskärm till de nedre gaffelbenen med en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Dra fender bort från framgaffeln.
5

Lossa de övre och nedre trippel skruvar klämma nypa med en hylsnyckel och en 12 mm hylsa. Dra gaffelbenen, en i taget, ut ur styrkronor. Addera Fork tätning
6

Placera gaffeln benet i ett skruvstäd för stöd, skruva locket från toppen av gaffelbenet med en hylsnyckel och en 22 mm hylsa. Dra spacer och våren ut ur toppen av gaffeln för hand.
7

Avlägsna gaffelben från din skruvstäd. Håll gaffelben upp och ned över en tråget tills gaffeln vätskan är helt urladdat. Byt gaffelben i din skruvstäd.
8

Dra gummistövel bort av den övre delen av nedre gaffelben för hand för att avslöja gaffeltätning och dess fästklammern. Skjut gummit starta upp från den övre gaffel röret.
9

Bänd gaffeln förseglingskontrollenheten låsring ut ur spåret skuren i den övre delen av nedre gaffelben med en platt skruvmejsel.

10

Skjut en Yamaha spjäll stavhållare verktyget genom gaffeln röret och in i nedre gaffelben. Med hjälp av verktyget, håller gaffeln s spjäll staven stadigt och lossa insexskruven från botten av den nedre gaffelben med en 6 mm insexnyckel. Ta bort hållaren spjäll staven och spjället stången från gaffel röret.
11

Skjut gaffel röret i nedre gaffelben, dra sedan ut den med kraft att avsätta gaffeltätning och gratis gaffel röret från den nedre gaffelben. Skjut gaffel täta av den övre delen av gaffel röret.
12

Installera spjället staven i nedre gaffelben. Dra åt insexskruven på botten av den nedre gaffelben med en 6 mm insexnyckel.
13

Coat den nya gaffeltätning med ren 10W gaffel vätska, skjut ner gaffeln röret. Slip gaffel röret in i toppen av den nedre gaffelben. Seat gaffeln tätningen in i toppen av den nedre gaffelben med en tätning drivrutin. Tätningen måste sitta under stoppbygeln s spår i nedre gaffelben. Gaffeln säl låsklammern på plats
14

Snap, skjut sedan gummistövel ner gaffeln röret och tryck den på plats över den nedre gaffelben för hand.
15

Fyll gaffelben med en halv liter 10W gaffel vätska. Långsamt pumpa gaffeln röret för att avlägsna luftbubblor suspenderade i gaffeln vätskan. Slip gaffeln vår-och spacer in i toppen av gaffeln röret. Skruva på locket på plats med en hylsnyckel och en 22 mm hylsa.
16

Torka gaffel röret med en butik handduk för att avlägsna rester gaffel vätska. Byt ut återstående gaffelbenet sigill, efter den beskrivna metoden. Installera gaffelbenen på din V-Star.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110931.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.