Ställa de punkter på en Shovelhead

Liksom de flesta Harley-Davidson-motorer, är Shovelhead en stor förskjutning 45-graders V-twin. Det var motorn utformningen av Harley-Davidson 1966-1984 efter Panhead och innan Evo. Medan Shovelhead två luftkylda huvuden ser ganska distinkt från Panheads - därav smeknamn - det Shovelhead botten-änden, där tändningen är inställd, är i huvudsak densamma som Panhead. Ställa timing är vanligtvis inte en nybörjare uppgift, men det kan göras av en nybörjare mekaniker med lite fokus och undervisning. Saker du behöver
Harley-Davidson timing märke view plug
tändstiftsnyckel
Timing ljus
Standard skiftnycklar
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Fäst Harley tajming plug märke vy i visning inspektionshålet vid basen av huvudet - precis där cylindrarna konvergerar. The view plug gängorna i hålet, avslöjar inställningsmärkena på svänghjulet.
2

Placera den främre cylindern på toppen av sin stroke eller övre dödpunkt med kicken. Dra den främre tändstiftet så att du kan se cylindern när den närmar sig toppen av sin stroke. Titta efter cylindern att stiga på kompression slaglängd - den slaglängd vid vilken alla motorns ventiler är stängda. Sluta vrida motorn när kolven verkar nästan så högt som det går.
3

Titta på svänghjulet genom visning kontakten och fortsätta vrida motorn tills svänghjulet märket visar att det är rätt TDC på kompressionstakten. Om du går förbi TDC, måste du stänga av motorn två hela varv för att komma tillbaka till kompressionsslaget. Byt tändstift och tändstift kabel
4

Anslut kablarna stroboskop:.. En till din positiva batteripolen och den andra till tändkabeln av den främre cylindern
5

Starta motorn och låt den värmas upp gradvis tills det är tomgång normalt, inte på choken.
6

Point din timing ljus i inspektionshålet. Om tidpunkten märket inte är i linje i mitten av hålet, justera den till mitten genom att vrida timing plattan tills märket är centrerad. Lossa plattan dubbar tills du kan rotera plattan med en skruvmejsel, vilket tidpunkten märket för den främre cylindern till inriktning. Dra tidpunkten plattan, vilket gör att du inte drar åt bultarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111459.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.