Hur fungerar en motorcykel kondensatorurladdning Ignition Arbete?

De flesta motorcyklar byggda efter 1980 använda en kondensator System Discharge Ignition att driva sina motorer, som ersätter den äldre poäng-typ mekanisk tändning brytare. CDI tändningar ge motorn kraftfull, tillförlitlig kraft och kräver väldigt lite underhåll. Förstå vad CDI är och hur det fungerar kan hjälpa dig att sålla ut problemen inom din motorcykel tändsystem. Kondensatorurladdning Tändning Construction

En grundläggande kondensatorurladdning Tändsystem består av fyra separata delar: CDI box, pickup spole, källa spole och en tändspole. CDI box är hjärtat i en motorcykel tändsystem, som innehåller en rad dioder och halvledare som förstärker 12-volts ström levereras av motorcykelns batteri mellan en 400 - till 600-volts sortiment. De förstärkta löpande transfereringar till en kondensator, en anordning som används för att lagra en elektrisk ström under korta perioder, inrymt i CDI box. Pickup och spolar källa, ett par av hall-effekt givare som ansvarar för laddning och urladdning av kondensatorn, montera nära den magnetiska svänghjulet fäst i änden av motorns vevaxel. Vid utgången sidan av tändsystemet är tändspolen, vilket förstärker den nuvarande ytterligare innan det släpps ut i ett tändstift.
Grundläggande användning

motorcykelns motor körningar, en skåra skuren i sidan av den magnetiska motorns svänghjul passerar mellan källan och spolarna pickup. Den plötsliga minskningen av magnetfältet utlöser källan spole, som tillåter en 12-volts ström att flyta in i CDI lådan. Strömmen förstärker till en högre spänning, vanligtvis mellan 400 - och 600-volt, och lagras i kondensatorn. En droppe i magnetfältet utlöser pickup spolen och kondensatorn utsläpp sin lagrade aktuella in i tändspolen. Strömmen passerar genom en tätt lindad tråd i tändspolen, som kallas en primärspole, där den förstärks ytterligare till ett överskott av 10 tusen volt. Den slutliga utström flöden genom tändspolen tändstiftkabeln och in tändstiftet, där sker en urladdning i motorns förbränningsrum. Denna cykel upprepas vid varje motorvarv.
Upprätthålla en CDI System


Under normala omständigheter, kräver en CDI-typ tändsystem väldigt lite uppmärksamhet bortsett från vanliga tändstift förändringar. Vissa motorcyklar tillåter en viss justering i tändningen, som ändrar de punkter där källan och spolar pickup utlöses, genom att använda en rörlig spole platta. Helst ska picupspole utlösa tändspolen precis innan motorns kolven når toppen på sitt slag. Flytta plattan mot svänghjulet s rotationsriktning framåt tidpunkten och skapar en gnista förr. Alternativt förflyttning av plattan i samma riktning av svänghjulet fördröjer tidpunkten, generera gnistan senare. En markering längs kanten av spolen plattan kommer att indikera tidpunkten läge i förhållande till läget hos kolven. Justeringar av tändningen är vanligtvis inte nödvändig om motorcykeln används för konkurrensen. Sådana justeringar kan påverka maskinens tillförlitlighet inte utförs noggrant.
Felsökning en CDI tändsystem

Mest CDI tändning problemen i en street-ridit motorcykel ursprung inom avgiftssystemet eller ett batteri. För att generera den ström som behövs för att producera en gnista måste batteriet förse CDI låda med en full 12-volts spänning. Tyvärr, batteriet måste också driva motorcykelns belysning också. Om din motorcykel motor vända, men startar inte, helt ladda batteriet med en automatisk batteriladdare innan du kontrollerar något annat. Om motorcykeln fortfarande vägrar att starta, utföra tester med en multimeter för att avgöra om CDI box skada som uppstått. Factory servicemanualer ger testmetoderna och CDI specifikationer box behövs av din motorcykel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111215.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.