Hur man installerar en Yamaha ATV Tether

De flesta ATV racing organisationer kräver användning av en tjuder-manövrerad kill switch på alla deltagande datorer. En tjuder ansluten till ryttarens kropp används för att hålla kill switch öppna samtidigt i ATV är i drift. Om ryttaren kastas från ATV, är förankringstrossen bort och strömbrytaren sluter att störa den elektriska ström som flyter till ATV tändspolen. Installera ett tjuder switch på din Yamaha ATV är ett okomplicerat projekt som kräver viss förtrogenhet med maskinens tändsystem och en grundläggande förståelse av elektriska ledningar tekniker. Saker du behöver
insexnyckel ställa
stjärnskruvmejsel
Rakblad
avbitare
Trådskalare
Lödkolv
eltejp
Visa fler instruktioner
1

bort karossen från din ATV att ge tillträde till sitt kabelnät. Använd en insexnyckel för att skruva loss karossen fästelement.
2

Separera de övre och nedre halvor vänster styrets brytaranordningen med en stjärnskruvmejsel. Dra i spaken bort från styret och ta en titt på fabriken Kill Switch s ledningar. De flesta Yamahas fyrhjulingar har två kablar anslutna till kill switch, vanligtvis para en röd-och-vit kabel till en brun eller röd-och-brun tråd.
3

Följ switchens ledningar till ledningsnätet längs sidan av ATV ram. Koppla switchens kontakt från kabelnätet, sen dra i spaken bort från styret. Skär en liten del av eltejp bort av switchens ledningar med ett rakblad för att komma åt de enskilda trådarna. Klipp något av kill switchens trådar med en avbitartång.
4

Strip bort en fjärdedel av en tum av isoleringen från båda skurna ändarna av tråden, samt från både på förankringstrossen switchens ledningar, med en kabelskalare. Twist förankringstrossen switchens trådar tillsammans med det ursprungliga Kill Switch är avskurna trådarna.
5

Anslut brytarenheten s kontakt i ATV ledningsnät. Montera omkopplaren montering och den bundna döda omkopplaren på vänster sida av styret, med en stjärnskruvmejsel. Vrid originalet döda omkopplaren i läge ON och placera tjuder till nya Kill Switch. Starta ATV, dra sedan förankringstrossen ur växeln för att stoppa motorn. Om motorn inte stannar, kontrollera att du har anslutit tjuder döda byta till rätt trådar.
6

Löd trådarna tillsammans med en lödkolv. Vira den nyligen lödda Kill Switch trådar tätt med eltejp, sedan linda den vänstra brytaren hela kabelstammen med eltejp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110334.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.