Hur man byter Temperaturprob på en 1998 SE Goldwing motorcykel

Typiskt för många cruiser motorcyklar, är temperaturgivare på 1998 SE Goldwing annan av de dolda komponenterna. Sonden, eller värmesensor, trådar i botten av den vänstra kylaren och skyddas av en glidsko. Beroende på trimpaket, avlägsnande släpplåten ger tillgång till sonden. Med vissa paket, är hasplåt del av, eller integrerad med den främre kåpan. I händelse av kåpan på 1998 SE Goldwing ventileras, måste du ta bort kåpan för att komma åt och byta temperaturgivare. Saker du behöver
dräneringskärlet
insexnyckel
kryssmejsel
Skiftnyckel
Vinyl rörmokare tejp
Visa fler instruktioner
1 < p> Parkera motorcykeln med cykelställ och låt motorn svalna helt.
2

Ta bort den främre kåpan och hasplåt, eller ta bort hasplåten. Beroende på trim paketet, ta bort varselljus, samt spackling. Ta bort skruvarna med en insexnyckel och ta bort skruvarna med en Phillips-skruvmejsel.
3

Placera ett uppsamlingskärl under kylaren petcock. Öppna petcock och tappa ur kylvätskan. Överför kylvätska i en sluten behållare för destruktion.
4

Identifiera temperaturgivare med en mässingskopplingen att gängor i botten av den vänstra kylaren, och sonden tråd och kontakten på den nedre änden av enheten.
5

Dra kontakten sond tråd av fliken för hand. Loop kabeln runt den främre ramröret av motorcykeln för att hålla den ur vägen. Avlägsna sonden moturs från kylaren med hjälp av en skiftnyckel.
6

Wrap gängorna på nya sonden med tre lager av vinyl rörmokare tejp. Gör wraps medurs, i samma riktning av gängorna. Trä proben medurs in i kylaren för hand.
7

Dra sonden så att den sitter ordentligt fast mot kylaren. Sätt tillbaka proben tråd genom att trycka på kontakten på fliken.
8

Återkoppla spackling och hasplåt som du tog bort. Sätt tillbaka eventuella varselljus. Stäng kylaren petcock och fyll kylaren med kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110891.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.