Hur Take Off Rotorer Motorcykel Bromsar

en motorcykel broms rotorer utsätts för enorma krafter som kan försämra rotorerna "strukturell integritet över tiden. Dessa krafter kombineras med den värme som alstras av dynorna motorcykel broms, som snedvrider broms rotorer "ytor för att skapa en förlust av bromsverkan. För att göra saken värre, kommer ett dåligt förvrängd bromsrotor skapa stabilitetsproblem som kan leda till en krasch. Lyckligtvis kan ta bort en skev eller slitna broms rotor från din motorcykel göras snabbt och relativt enkelt när det är dags för byte. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och hylsnyckel
Breaker bar
Motorcykel stå
Träklossar
Allen uttag
Visa fler instruktioner
1 < p> Ta bort bromsoket (er) från den berörda hjulet. Bryt vridmoment på bromsok bultar, med en breaker bar, ta sedan bort skruvarna helt med en hylsnyckel. Skjut bromsok utanför bromsrotorn och bort från det nedre gaffelben eller swing-arm fäste.
2

Lossa axel drabbade hjulet. De framaxlar på de flesta motorcyklar är säkrade genom nypa bultar på de nedre gaffelbenen och låsmuttrar. Lossa nypa bultarna med en hylsnyckel. Bakaxlar ofta är säkrade genom differentialbroms muttrar och sprintar. Ta bort sprinten genom att räta stift ben med en tång och dra ut sprinten på axeln. Lossa antingen axelns låsmuttern genom att bryta vridmoment på låsmuttern, med en breaker bar.
3

Lyft drabbade hjulet från marken, med hjälp av en motorcykel stativ. Ta axeln låsmuttern och dra ut axeln ur gaffeln eller swing arm. Sänk hjulet till marken, och ställ den åt sidan.
4

Placera hjulet på en uppsättning av träklossar för stöd inför bromsrotorn uppåt. Använd en lämplig Allen socket bifogas en långskaftad hylsnyckel för att lossa och ta bort bromsen rotorns bultar. Drag av rotorn från ratten. Upprepa på motsatt sida av hjulet om den är utrustad med dubbla bromsskivor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106902.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.