Hur man reparerar en Stripped avtappningspluggen på en Sportster

För det mesta, kan ändra din Sportster olja vara en lätt uppgift som kräver lite tanke. En liten missbedömning när du drar åt den primära avtappningsplugg, men kan lätt skada den känsliga trådar skurna i motorns vevhus. Oroa dig inte. Medan en strippad avtappningsplugg hindrar motorn från tätningen, kan problemet avhjälpas med en kvalitet tråd-reparationssats. Saker du behöver
Hylsnyckel
5/8-tums socket
Oljetråg
Shop trasor
kit Thread reparation för 3/18-16-inch dräneringspluggarna sälja Grease
Elektrisk borr
Tap skiftnyckel
Copper krossa bricka
Visa fler instruktioner
1

Skruva bort avtappningspluggen från din Sportster motor, med en hylsnyckel försedd med en 5/8-tums socket. Tappa den primära oljan i en kastrull, torka sedan hålet avtappningspluggen med en trasa.
2

Öppna din kit tråd reparation och ta bort dess innehåll. De flesta kit kommer att innehålla en borr, en försänkning, en gängskärning kran, en uppsättning 3/18-16-inch gängade insatser och insatsen monteringsverktyg. Coat borrkronan, försänkning och knacka med en generös mängd fett. Fettet kommer att fånga metallspån och fragment som skapats av de verktyg, undvika risken för skador i samband med metall bitar i motorn. Addera 3

Placera din Sportster på en tjänst stå eller luta den över mot en stabil vägg för att ge maximalt tillträde till botten av motorn.
4

Förstora hålet avtappningspluggen och ta bort de gamla gängorna, med hjälp av satsens borr och en borrmaskin. Borra på låg hastighet, var noga med att borra endast genom hålet och inte in i motorn.
5

Avlägsna borren från din borrmaskin och ersätta det med försänkningen. Sätt i försänkningen i avtappningspluggen hålet, med borrens höghastighetståg inställning. Ta försänkningen när det inte kan sättas något längre in i hålet.
6

Skär nya ämnen i avtappningspluggen hålet, med hjälp av satsens kran och en gängtapphållare. Skruva kranen medurs in i hålet långsamt för hand. Om du känner motstånd, stopp och vrid kranen moturs ett kvarts varv och sedan fortsätta. Stanna efter kranen har helt införd i avtappningspluggen hålet. Sakta skruva loss kranen för att ta bort den från motorn, skär en ny tråd i processen.
7

Skruva en 3/18-16-inch insats i den nyligen gängade pluggen hålet, med insatsen installationsverktyg. Stanna när övre delen av insatsen är i jämnhöjd med ytan av motorns vevhus. Skruva installationen verktyget.
8

Placera en koppar krossa bricka över avtappningspluggen gängor för att förhindra framtida oljeläckage. Skruva bort avtappningspluggen i motorn med en 5/8-tums socket. Refill primärfluiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110541.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.