Installation av statorn församlingen på en 350 Yamaha Warrior

Yamahas Warrior-serien ATV verkar på en magneto-baserad generator för att driva sin tändning och belysningssystem. En elektrisk ström alstras som en permanent-magnetiserad stål rotorn roteras av Krigarens vevaxel förbi en spole av koppartrådar som kallas en stator. Även statorn är ganska robust, kan dess trådspiralen skadas av hög värme eller bristande underhåll. När spolen är bruten, kommer magneto inte att kunna producera tillräcklig effekt för att göra det möjligt för Warrior att köra. Byta stator och rotor, om det behövs, är en ganska snabb uppgift som kan fyllas i på en timme. Saker du behöver
Hylsnyckel
17 mm hylsa
Oljetråg
Momentnyckel
5 mm insexnyckel
statorspolen
Magneto rotor
Yamaha svänghjul avdragare ( Yamaha del # YM-0414) katalog Funnel
2.6 liter SAE 10W30 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Börja Warrior motor och låt den gå på tomgång tre till fem minuter för att värma upp oljan i vevhuset. Stanna motorn och låt den svalna i ytterligare 10 minuter. Skruva bort avtappningspluggen från botten av motorns vevhus, med hjälp av en hylsnyckel och en 17 mm hylsa. Tappa av motorolja i ett oljetråg, dra åt avtappningspluggen till 31 foot-pounds med en momentnyckel och din 17 mm hylsa.
2

Skruva ur skruvarna från den runda vevhuset skydd på vänster sida av motorn, med en 5 mm insexnyckel. Dra locket och dess packning bort från motorn.
3

Unbolt statorn och spolar pickup från insidan av vänstra vevhuslock, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Dra bort picupspole av locket och bort från statorspolen. Dra statorspolen bort av locket, följ sedan dess ledningar till ledningsnätet under vänster sida din Krigarens stolskenorna. Koppla statorn från ledningsnätet.
4

Placera en ny statorspole i vänster vevhuslock, sedan återmontera picupspole till sin ursprungliga position. Dra åt pickup och statorspolar "bultar till 7,2 foot-pounds med en momentnyckel och en 5 mm insexnyckel. Dra statorns ledningarna genom den kanal skuren i botten av vevhuset locket.
5

Dra magneto rotor av av motorns vevaxel med en Yamaha svänghjul avdragare. Ta inte bort startmotorn kopplingen från vevaxeln. Skjut en ny magneto rotorn på vevaxeln, sätt att skåran skuren i mitten av rotorn med kil skjuter ut från startkopplingen. Hoppa över detta steg om du bara byter statorspolen.
6

Placera den vänstra vevhuset över och en ny packning på vänster sida av motorn. Dra åt lockets bultar till 7,2 foot-pounds med en momentnyckel och en 5 mm insexnyckel. Anslut statorspolen s ledningar i Krigarens ledningsnät under vänstra sätet skena.
7

Ta mätstickan på den högra vevhuslock och placera en tratt i locket är påfyllningsröret. Fyll motorns vevhus med 2,6 liter SAE 10W30 motorolja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110805.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.