Hur man byter en stator på en 1999 Honda CBR1100XX

Statorn är en integrerad del av din CBR1100XX s generator-baserade avgiftssystem. Statorn i sig består av en stålring som är tätt lindade i koppartrådar som omger den magnetiska svänghjul på vänster sida av motorns vevaxel. En elektrisk ström leds genom statorn, där den manipuleras av de magnetiska krafter som genereras av den snurrande svänghjul. Om statorns trådlindningen är skadad på något sätt, kommer generatorns förmåga att ladda din CBR batteri påverkas. Byte av statorn är inte alltför svårt, men är bekant med din CBR: s motor och kåpor är hjälpsamma. Saker du behöver
Startnyckel
4 och 5 mm Allen skiftnycklar
Shop handduk
Aceton
Rakblad
10 mm socket
Hylsnyckel
Silikonpackning tätningsmedel
Visa fler instruktioner
1

lyfta CBR1100XX på dess centralstödet. Lås sätet spärren på vänster sida av svansen spackling med tändningsnyckeln, lyft sedan säte bort av CBR: s ram.
2

Ta bort de nedre kåporna från din CBR1100XX. Skruva den nedre spackling s bultar med en 4 mm insexnyckel och dra sedan kåpan ut från under motorcykeln.
3

Följ statorns ledningar från generatorn locket, som ligger på vänster sida av motorns vevhus, till ramens stolskenorna. Koppla statorn kontaktdon från CBR: s kabelnät. Dra av statorn s ledningar bort från ramen.
4

Skruva ur skruvarna från generatorn lock, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Dra bort luckan från i vevhuset, med en sida-till-sida rörelse. Statorn är fäst på insidan av generatorn locket.
5

Avlägsna statorns ledningar klämma från insidan av växelströmsgeneratorns täck med ett 10 mm uttag och en hylsnyckel. Skruva loss statorn från locket med en 5 mm insexnyckel.
6

Avlägsna kittet silikon packning från anliggningsytorna på generatorn locket och motorns vevhus med en butik handduk indränkt i aceton. Om det behövs, försiktigt skrapa bort eventuell kvarvarande fogmassa med ett rakblad.
7

Bolt en ny stator på generatorn locket med en 5 mm insexnyckel. Förlägg statorns ledningar till hack skuren i sidan av locket. Tryck gummigenomföringen fäst ledningarna i skåran för att täta luckan.
8

Coat generatorns lockets anliggningsyta med silikon packning tätningsmedel, sedan skruva fast locket på plats mot motorns vevhus med en 5 mm insexnyckel. Förlägg statorns ledningar till ramens stolskenorna och koppla in den i ledningsnätet.
9

tillbaka de nedre kåpor, med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Lås sätet på plats och ta ur startnyckeln ur sadellåset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110644.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.