Avinstallera Harley Evo Motor

Harley-Davidson är känd för att hålla sina konstruktioner traditionell - inklusive dess motorer. I mitten av 1980-talet gjorde dock företaget en stor redesign av sina motorer. Ett av resultaten var "Evo"-motorn. Liksom tidigare motorer, är det en stor förskjutning 45-graders V-twin. Och det är tung. Bortsett från dess betydande tyngd, är Evo inte en särskilt svår motor att ta bort. Underlätta processen är det faktum att motorn kan demonteras i etapper. Saker du behöver
Standard skiftnycklar
Standard kedjehjul
Skruvmejslar
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

Koppla loss batteripolerna för säkerheten. Ta bort tändkablarna från tändstiften.
2

Ställ cykeln stadigt på ett center stativ eller en butik bänk. För ökad säkerhet, använd binda remmar att ansluta styret till en säker overhead funktion som en stor bjälke. Addera 3

bort bränsleledningarna till förgasarna och sedan ta bort bränsletanken från motorcykeln.
Top End
4

Ta bort den övre änden först. Detta skapar mer utrymme för att ta bort den nedre änden av motorn. Unbolt huvuden med en ratcheting socket och ta bort dem.
5

bort förgasaren.
6

bort båda cylindrarna genom att skjuta dem över kolvarna. Var försiktig när du drar cylindrarna klar. Linda in cylindrarna i en butik trasa så att du inte skadar dem eller bryta en cylinder kjol på kanten av motorns fallet. Avlägsna kolvarna genom att ta bort stiften kolv handleden.
Nedre änden
7

Ta bort locket för drivhjulet. Ta drevet, vilket frigör drivremmen.
8

Töm din olja i en tråget.
9

Ta bort alla motorfästen i ramen.

10

Haka ledningsnätet.
11

Lyft den nedre änden av motorn fri från ramen och sätt den på din arbetsbänk, helst på en bit platt trä som inte repar botten av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111492.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.