Öppen hjälm Vs. Modular Hjälm

Även öppna hjälmar, som ger skydd till bärarens huvud samtidigt exponera bara deras ansikte, är hjälmen i valet för de flesta ryttare motorcykeln, har modulära hjälmar blivit allt populärare. Denna nyare typ av hjälm innehåller en rörlig haka bar, som omvandlar hjälmen från en öppen yta till en helt sluten helansiktshjälmen efter behag. Bestämma vilken hjälm är bättre för dig beror på flera faktorer. En hjälm i åtgärd

En hjälm främsta uppgift är att skydda huvudet i händelse av en kollision. En hjälm första försvarslinjen är dess stela yttre skal, som distribuerar så mycket av den kinetiska kraften av effekterna jämnt runt dess yta. Om effekten är allvarlig nog, kan skalet spricka för att absorbera stötar innan de överförs till den inre expanderad styrencellplast (EPS) liner. Den EPS liner komprimerar sedan att minska mängden kvarvarande kinetisk energi innan det slutligen överlämnas till bärarens huvud.
Öppna hjälmar

Extremt populärt med kryssaren segmentet, öppna hjälmar låta ryttare att känna vinden i ansiktet. Glasögonbärare har även möjlighet att glida sina glasögon på plats enkelt och med lite obehag. Dessa hjälmar finns i tre olika former: trekvarts skal, halvt skal, och mössa stil. Trekvarts skal hjälmar ger den högsta skyddsnivån, som täcker bärarens käkben, öron, och kraniet. Half Shell hjälmar täcker endast kraniet, även om vissa är tillgängliga med avtagbara kåpor läder hals. Beanie-stil hjälmar liknar Half Shell stilar, skyddar endast kraniet. Men de flesta av Beanie-stil hjälmar som finns på marknaden har ingen certifiering från US Department of Transportation, främst till följd av deras oförmåga att uppfylla de minimikrav skyddande normer som fastställts av den amerikanska DOT och National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).
Modular Hjälmar

En modulär hjälm kan vara nästan omöjlig att skilja från en vanlig full-face hjälm med hakan bar sänks och låsta på plats. Dessa hjälmar har råd med en högre grad av skydd mot stötar och vädret, samtidigt som åkaren att fortfarande känna friheten av en öppen hjälm. I de flesta fall påverkar en stor knapp på basen hakan bar. Trycker på knappen i kommer att låsa gångjärnet och låt det svänga uppåt och låses på plats. De flesta modulära hjälmar tillgängliga idag har certifiering av US Department of Transportation.
Överväganden

Med NHTSA citerar traumatiska skallskador som den ledande orsaken till motorcykel dödsfall, välja rätt hjälm är kritisk. Med den varierande skydd som varje hjälm typ, är den avgörande faktorn den skyddsnivå som du känner dig mest bekväm. Pendlare och långväga ryttare skulle vara lämpligast med en modulär hjälm, eftersom man växlar mellan lägena som väder-och körförhållanden förändring är en enkel knapp-tryck bort. Casual ryttare, som kanske inte välja rida sin motorcykel i dåligt väder, kan använda en öppen hjälm utan oro för elementen. I slutändan handlar det egentligen om vad du tycker är bäst för dig och ditt huvud. Addera Välja en hjälm


Korrekt dimensionering en hjälm är en viktig del av urvalsprocessen. Försök alltid hjälmen på först. Hjälmen ska sitta bekvämt och tätt utan att skapa alltför mycket press på dina kinder och tempel. Omvänt bör hjälmen glida eller flytta runt i ansiktet eller huvudet. Skummet liner bör också passa väl på toppen av huvudet, i stället för att sväva ovanför. Den hakrem bör vara tillräckligt lång för att slinga under hakan och fäst ordentligt utan att hjälmen att glida av huvudet. Bär hjälmen under några minuter för att se hur det känns. Skaka på huvudet från sida till sida och upp och ner. Om hjälmen börjar att skada dig eller faller av, kan du prova en annan storlek. Också vara säker på att hjälmen har en DOT etikett på det. Denna etikett intygar att hjälmen uppfyller US Department of Transportation s miniminormer för säkerhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107121.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.