Hur man installerar bafflar i en motorcykel avgassystem

Motorcyklister tenderar att njuta av ljudet av deras maskiner, frossar i avgaserna djupa, dånande anmärkning. Detsamma kan inte alltid sägas om åskådare eller lokala brottsbekämpande, som brukar visa högljudda motorcyklar som offentliga olägenheter. Strikta avgasljudet kontrollförordningar, som varierar från land till land, begränsa street-ridit motorcyklar till ett visst decibel sortiment. Även nyare eftermarknaden avgassystem byggs för att möta dessa begränsningar, kommer äldre avgasrör måste ha en skärm installeras för att minska avgaserna till en tråkig vrål. Installationen är ganska enkel och kan vändas på några minuter. Saker du behöver
Hylsnyckel 2-tums bred remsa av papper
Märkpenna
Körnare Tool Review 1/4-tums borr
Electric drill
1 /4-tum med 1/4-tums bult
Glasfiber avgas packning trasa
1/4-tums låsbricka
1/4-tums nylon låsmuttern
Två 3/8-tums Blocknycklar
Fönster rengöringsspray
Shop handduk
Visa fler instruktioner
1

Titta i ändarna av din motorcykel avgasrör för baffeln monteringshål - hålet är cirka 1/4 tum i diameter och är borrat i sidan av röret, som vetter mot bakhjulet, som ligger ungefär en tum bort från änden av röret. Du kommer att behöva borra ett hål i röret, om det inte redan har en baffel monteringshål.
2

Wrap en två-tums bred remsa av papper i slutet av baffeln med en befintliga monteringshål. Markera platsen av baffeln s monteringshål på pappersremsan, med hjälp av en permanent markör. Demontera avgasröret eller ljuddämparen från motorcykeln, med en hylsnyckel. Vira pappersremsan runt avgasrörets utlopp, sedan göra indrag längs sidan av röret, med hjälp av en körnare verktyg. Borra ett 1/4-tums hål genom indrag och in i avgasröret, med hjälp av en borrmaskin. Detta gäller bara för avgasrör utan en befintlig baffel monteringshål.
3

Linda perforerade centrala kärnan av baffeln sitter på ett blad av glasfiber avgas packning trasa. Hoppa över detta steg om du installerar en kortare skärm med en enda utvidgad ände.
4

Tryck plattan i avgasröret utlopp, mot baffeln s monteringshål ut. Passa in monteringshålen som borrades in i baffeln och avgasröret.
5

Skjut en 1/4-tums med 1/4-tums bult genom monteringshålen från inuti avgasröret utlopp, vilket gör att bult trådar sticker ut utåt från avgasröret. Slip en 1/4-tums låsbricka över bultgängorna, sedan skruva en 1/4-tums mutter nylon lås på bulten. Dra åt bulten och nylon låsmuttern, med hjälp av ett par 3/8-tums Blocknycklar.
6

tillbaka avgasröret på motorcykeln, om du har tagit tidigare, med hjälp av en hylsnyckel. Spraya avgasröret med ett fönster rengöringsspray, torka sedan torrt med en handduk, för att ta bort fingeravtryck från avgasröret är kromad yta.
7

Starta motorcykeln och låt den gå på tomgång i stället för tre minuter Om du har installerat en glasfiber-inslaget baffel. Detta kommer säsongen glasfiber förpackning duk och bränna bort eventuella lösa fibrer. Stoppa motorcykeln när gnistor inte längre ut från avgasröret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111229.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.