Hur Wire en motorcykel Headlight

Konvertera en terränggående motorcykel för gata tullen kräver några omfattande elarbeten för att lägga den nödvändiga belysningsutrustning, med strålkastaren tar högsta prioritet. Däremot ger många av smuts cyklar som kan omvandlas inte nödvändiga bekvämligheter för att göra strålkastare installation en plug-and-play-affären, som kräver sin ägare för att lokalisera motorcykelns tråd tändningssystem på egen hand. När läge, avleder ett styre monterade brytaren strömmen till antingen strålkastaren höga eller låga-beam. Detta projekt kräver grundläggande ledningar färdigheter och en omfattande kunskap om din motorcykel chassi och elsystem för att slutföra. Saker du behöver
Headlight manöverkontakt
stjärnskruvmejsel
Mulltimeter
Gul elektrisk tråd
avbitare
T-knacka elektrisk kontakt
Röd elektrisk tråd
Butt kontakter
Wire pressverktyg
Svart elektrisk tråd
kabelskalare
ändanslutningsdonet
Nylon buntband
Visa fler instruktioner
1

Ta motorcykelns bränsletank, säte och eventuella karossen krävs för att komma motorcykelns ram och elsystem.
2

Separera strålkastarstyrning switch övre och nedre husen, med en stjärnskruvmejsel för att skruva loss par bultar från botten av strömställarhuset. Placera båda halvorna av strålkastarstyrning brytarhuset över styret och dra åt båda skruvarna med en stjärnskruvmejsel. Dra strålkastarstyrning switchens ledningsnät genom fronten för och motorcykelns ram.
3

Leta tändningskabeln på tändningslåset s ledningsnät med en multimeter inställd på att läsa DC (direkt ström) spänning skala. Tryck på multimeter röda positiva sond på tändningslåset s ledningar, trycka in trådens gummi isolering. Placera den svarta negativa sonden på motorcykelns ram för att åstadkomma en jordanslutning. Vrid tändningsnyckeln till läge. Testa varje tråd tills en spänningsavläsning indikeras av multimetern. Den tändstiftsledningen kommer endast att ge en spänning läsning med tändningen inställd på läget På.
4

Skär en längd av gult elektrisk tråd med avbitare för att fungera som strålkastare makt tråd. Tråden måste vara tillräckligt lång för att ansluta strålkastarna omkopplaren positiva tråden till motorcykelns tändning tråd. Splice ena änden av kabeln till tändningen tråd med en T-krankoppling.
5

Dra strömkabeln till strålkastarna omkopplaren. Anslut strömkabeln till switchen positiva tråd med en butt-kontakt. Crimp båda ändarna av skarvförbindning med en tråd pressverktyg för att fästa ledarna på plats.
6

Skär ett par röda elektriska ledningar med avbitare-en tråd för halvljus, den andra för high-beam - att sträcka sig från strålkastarna omkopplaren till strålkastarens lamphållaren. Gå med de förlängda kablarna till switchen höga och låga-beam ledarna med rumpa kontakter. Rutt de utvidgade ledningarna till strålkastare uttaget. Gå med i utökad hög och låg-beam kablar till uttaget för hög och låg-beam ledningar med rumpa kontakter.
7

Skär en längd av svart elektrisk tråd med avbitare. Denna tråd kommer att fungera som strålkastarens jordkabel. Klipp tråden tillräckligt länge för att nå batteriets minuspol. Anslut strålkastaren hålskruvens jordkabel till den förlängda jordledningen med en butt-kontakt. Skala av en kvarts tum av isoleringen från den återstående änden med en tråd strippa verktyg. Pressa en ändanslutningsdon på den exponerade tråden med ett pressverktyg. Anslut terminalen till minuspol med en stjärnskruvmejsel.
8

Vrid på tändningen och växla mellan hög-och låg-beam att säkerställa strålkastaren fungerar korrekt. Kontrollera alla ledningar och jord anslutningar om strålkastaren tänds inte.
9

Säkra strålkastarens ledningar till ramen med nylon buntband. Återmontera motorcykelns kaross, säte och bränsletank.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107512.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.