Hur man tar bort en motorcykel däcket från fälgen

Motorcykeldäck är otroligt stark och platt-resistent. Från däck dirt bike, avsedda för att glida runt på stenar och grus, till gatan cyklar, som tar glas och gropar utan ansträngning, är gummit på de flesta motorcyklar byggd för att hålla. Men även den bästa uppsättning däck uttjänt och måste bytas ut, eller träffa sin match med en spik eller vandrande sten, så att lära sig att ta bort ett motorcykeldäck från dess kant är en ovärderlig färdighet för alla ryttare. Saker du behöver
däckavtagare
Grundläggande verktygssats
Visa fler instruktioner
1

Ställ din motorcykel på centralstödet så däcket som behöver fixas eller ersätts höjs från marken. Om motorcykeln inte har en center stativ, vilket är fallet med de flesta smuts cyklar, stötta upp på en starkt föremål, såsom en mjölk låda, så att du kan arbeta utan att det välter.
2

Lossa axelmuttern av hjulet med en box-nyckel. Se din bruksanvisning för rätt storlek skiftnyckel för din cykel. Skjut axeln ur gaffeln eller swing arm och dra hjulet från hjulfästet. Låt eventuell kvarvarande luft ur däcket.
3

Håll hjulet ordentligt och kila en däckavtagare mellan däcket och fälgen. Dra däcket spaken nedåt mot hjulnavet för att skapa ett litet mellanrum mellan däckvulsten och fälgen väggen. Håll denna första däcket spaken på plats och kila en sekund i springan. Flytta den andra däckavtagare runt kanten på fälgen för att separera däckvulsten från fälgen.
4

Dra den andra däckvulsten mot mitten av fälgen för att lossa den från sidoväggen. Mest motorcykelfälgar är något djupare i centrum, så du kanske kan helt enkelt dra däcket av för hand när du har loss den andra strängen. Om inte, använd de två däckavtagare för att ta bort den andra däckvulsten på samma sätt som du tagit bort den första.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107735.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.