Hur man byter olja i en 2005 Harley-Davidson Electra Glide

Harley-Davidson motorcyklar körs på högpresterande motorer som kräver regelbundet underhåll. Den viktigaste delen av detta underhåll är oljebyten. Motorolja i din Harley Electra Glide ger smörjning för interna motorkomponenter samt intern kylning, men med tiden blir förorenat med metall flagnande, oxidation och andra partiklar. Detta gör att oljan att prestera sämre på smörjning och kylning, vilket ger din cykel motor en svårare tid. Byta olja i din Harley-Davidson Electra Glide kräver några enkla verktyg och 25 till 35 minuter i tid. Saker du behöver
Motorcykel oljebyte stå
10 mm hylsnyckel
Olja fånga pan
Byte oljefilter
Visa fler instruktioner
1

Starta din Harley och gå för en fem-till-tio minuters åktur. Om detta inte är möjligt, helt enkelt låta cykeln tomgång i fem till tio minuter. Detta gör att oljan i motorcykeln för att värma upp och tunna.
2

Dra din Harley-Davidson på ett oljebyte stå och lyfta cykeln. Kontrollera att cykeln är extremt stabil och stöds.
3

Lossa bulten olja spill på kopplingssidan av motorcykeln med en 10 mm hylsnyckel. Detta stoppar vakuum effekt i oljetanken och låt oljan rinna fritt ur din motorcykel.
4

Skjut en olja fånga pan under motorcykeln och ta bort bulten oljan rinna vid basen av kopplingsarrangemanget med en 10 mm hylsnyckel .. Låt all olja rinna ut motorcykeln.
5

Leta oljefiltret täcka bredvid oljan rinna bult. Locket är en rund metallbit med ett montage skruv direkt i mitten. Ta monteringsbulten med en 10 mm hylsnyckel.
6

Dra gamla oljefiltret ur sitt hus och ersätta det med ett nytt filter. Byt oljefilter locket och drag åt fästskruven.
7

Byt bulten oljeavtappning.
8

Öppna oljepåfyllningslocket på kopplingssidan av motorcykel och tillsätt fyra liter motorolja.
9

Byt oljepåfyllningslocket och dra åt bulten olje spill.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110078.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.