Hur ställa in tiden på en Honda motorcykel

Nyare motorcyklar inte har en justering för tändning, eftersom tidpunkten är elektroniskt styrd. Honda motorcyklar tillverkade före 1980 har systemperspektiv tändning eller tidiga elektroniska moduler som kan justeras. Kamaxel timing kan fortfarande justeras på vissa nyare motorcyklar, även om detta ofta kräver inköp av en eftermarknad kamaxel och kamaxelhjulet. Valve timing påverkar varaktighet och överlappning ventil, vilket kraftigt påverkar motorns effekt och utsläpp. Saker du behöver
bladmått
testlampa
stroboskop
grundläggande handverktyg
Bruksanvisning
Eftermarknad kamdrev /kamaxel
Dynometer tid
Visa fler instruktioner
Points Tändning
1

Ta poängs locket. På encylindriga Honda motorcyklar, är locket oftast på höger sida av kamaxeln. På en multi-cylindrig motor, är det oftast på vevaxeln på höger sida.
2

Vrid motorn över tills den största delen av de punkter cam är emot punkterna. Detta är då poängen är öppna på sin bredaste. Mät gapet med ett bladmått. Kontrollera din service manual för rätt punkter gapet. Honda luckor är oftast .012 tum till 0,016 tum. Om du ställer in gapet på .014 tum, kommer du vara ganska nära.
3

Anslut grund av ett test ljus till en motor marken, och den positiva sidan till poäng tråden. Vrid motorn över med vevaxeln muttern. Som "F" timing mark kommer runt till märket på vevhuset, bör ljuset komma på precis som de laguppställningen. Detta märke är innan övre dödläget (TDC) märke. Det ljuset tänds vid något annat tillfälle, lossa skruvarna på punkter plattan och vrid den så att markeringarna linje som ljuset tänds.
4

Bifoga ett stroboskop till antalet en tändkabeln . Kör motorn på ca 4000 rpm och skina ljuset i timing hålet. Tidpunkten märket på ena sidan av "F" ska ställa upp med den stationära märket när ljuset blinkar. Detta är hela förskottet märket. Om detta inte rada upp, justera punkter plattan åt höger eller vänster för att justera markeringarna.
5

Kontrollera poäng gapet igen för att kontrollera att det inte har förändrats avsevärt under dessa justeringar. Se till att justerskruvarna på både punkter och punkter plattan är ordentligt åtdragna. Byt punkter locket.
Ventiltider
6

Köp en kamaxel och kamdrev passar din motorcykel. Dessa finns tillgängliga från Hot Cams och flera andra tillverkare. Se till att du följer anvisningarna för installationen av kammen och ventilen justeringar clearance efteråt noggrant. Motorskada kan uppstå om du inte gör det. Installationen kan vara mycket enkel med en encylindrig Honda, eller mer komplicerat med in-line fyrcylindriga modellerna. Följ instruktionerna i handboken noggrant.
7

kamdrev har slitsar istället för hål för att bulta fast växel till kammen. Detta gör att kammen att vridas ur beståndet position. Ställ ventiltider först att beståndet positionen genom att rada upp TDC märket och varumärkena timing på kammen. Detta sätt att motorn är på lager TDC.
8

Advance eller fördröja ventiltider beroende på önskad prestanda, enligt de anvisningar som med kamaxeln. Advanced timing till en punkt kommer att öka prestanda och hästkrafter. Bortom denna punkt, kommer resultatet att bli värre. Retardera timingen ger en mer bränsleeffektiv motor, återigen till en punkt. Båda justeringarna kan förflytta kraften bandet av motorcykeln från låga varvtal till högt också. Efter varje justering, testa rida din motorcykel och bedöma resultaten.
9

Testa dina resultat på en dynometer. Det bästa sättet att kontrollera dina resultat är exakt dynometer tid på en lokal tävling butik. Detta kan vara väldigt dyrt, så vara säker på att din cykel är inställd och i god form innan du anländer, däribland ett rent luftfilter och bränslefilter om din cykel är utrustad med en. Efter varje kam justering, köra din cykel på dynometer att avgöra hästkrafter och vinster vridmoment, samt där justeringen har flyttat makten bandet.
10

Montera motorcykeln helt och ta det för en åktur under olika förhållanden för att säkerställa att dina ventiltider justeringar har uppnått de önskade resultaten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110346.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.