Installationsinstruktioner BCS Weld-On Hardtail Sections

BCS svets-on hardtail sektioner ersätter den fjädrade bakre änden av BSA och Triumph ramar motorcykel för att ge utseendet av klassiska choppers och vintage bobbers. Dessa avsnitt kräver noggrann installation, eftersom de ramar som de är avsedda att arbeta med är konstruerade med oljan faktiskt hållas inom motorcykelns ram. Lyckligtvis gör de fäste i specifika ställen på motorcykeln, vilket förenklar installationen. Saker du behöver
tigersåg
1/2-tums stålstångsmaterial
foghållare
Hylsnyckel
Mig svetsare
Svetshjälm
Visa fler instruktioner
1

Ställ motorcykeln ramen på ett bord eller annan arbetsyta så att du enkelt kan komma åt den befintliga bakre end komponenter och bitar ram. De två nedre strecken i ramen ska sitta jämnt på arbetsytan. Om du redan har tagit bort svingarmen av ramen, installera om den. Det kommer att fungera som en vägledning för svetsning av hård svans sektionen till den befintliga ramen.
2

Kapa den bakre delen av ramen från mitten vertikala stolpen tillbaka med Tigersåg utom svingarmen och dess montering av komponenter. Detta är den del av motorcykeln som axeln av bakhjulet är monterat.
3

Placera BCS svets-on hårt stjärtpartiet i stället för den gamla bakramen avsnitt som du avbröt. De två raka rör i botten av det hårda stjärtparti inriktas med den befintliga ramens undre skenorna. Rören på toppen av det hårda bakdelen glida över mitten vertikala röret av motorcykeln.
4

Passa beståndet pendelaxel arm bak monteringshål med monteringshålen på BCS svets-on hårt svans, och klämma dem på plats med svetsning klämmor. Du kan rikta in monteringshålen med en lös axel från baksidan av motorcykeln, eller helt enkelt en bit stålstångsmaterial placeras genom axeln monteringshålen
5

Fäst negativ jord till ramen i närheten av där den hårda svansen kommer att svetsas på plats. Slå på MIG svetsare och ställa in kraften och trådmatningshastighet enligt tabellen i bruksanvisningen för din svetsare. Olika svetsare använder olika inställningar för att svetsa stål från en motorcykel ram.
6

Sänk din svetshjälm och producera en punktsvets på varje av de fyra platser där svets-hård svans ansluter till befintlig ram. Detta görs för att dubbelkolla fästpunkterna med en borttagbar svets innan du utvecklas till en permanent svets. Ta baren lager som du använde för att justera den bakre delen, och sedan skruva isär den bakre
7

svängarm från ramen med en hylsnyckel.
8

Slutför svetsarna på de fyra anslutande stänger av BCS hård svans ram, är noga med att undvika att bränna igenom stål. När de fyra staplarna är svetsade, är svets-hård svans avsnitt färdiginstallerat. Paint eller pulverlackering ramen till din specifikation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111355.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.