Motorcykel Kedjor Förklarat

Kedjor är den äldsta och mest DIY-vänliga sätt att driva motorcyklar, men de kräver en hel del underhåll. Lyckligtvis, de är lätt åtkomliga på de flesta cyklar --- Dom är ute i det fria oavsett om du arbetar på dem eller inte. Axeldriven och remdrivna cyklar har sina fördelar, men kan vara dyrare och tidskrävande att underhålla. Den Fakta

En motorcykel kedjan är vad som får kraften från motorn till bakhjulet på din cykel. Detta är i själva verket vad som orsakar cykeln för att gå framåt.
Överväganden

Din kedja kräver regelbundet underhåll. Det är relativt lätt att göra själv, men du måste göra det ganska ofta jämfört med bälte och axel driven cyklar. Underhåll omfattar rengöring och smörjning vid intervaller som rekommenderas av din motorcykel tillverkaren. Kontrollera din cykel bruksanvisning för sina rekommendationer, och se Resurser för mer information.

Regelbundet underhåll kräver också regelbundna kedjan justeringar för att ta upp slack genereras av normalt slitage på din kedja. Konsultera din instruktionsbok för din cykel specifikationer
Typer och funktioner

två huvudtyper av kedjan finns på motorcyklar:. O-ringar, och allt annat. O-ring kedjor är utformade för att försöka behålla så mycket av vad smörjmedel du använder insidan av sig själva som möjligt. Icke-O-ring kedjor har inte den här funktionen.

Moderna kedjor brukar också innehålla en underhålls-länk (kallas ibland en "ögla") för att göra det lättare när det blir dags att byta kedja.

Fördelar

Motorcykel kedjor är mer lättillgängliga än sin axel och bälte motsvarigheter enhet. Även underhåll är tidskrävande med kedjetransmissioner, de är lättare och billigare att underhålla samt. De är också relativt okomplicerad, och i allmänhet inte kräver speciella verktyg för att upprätthålla --- bara dina händer och ditt tålamod.

En korrekt lubed kedjan är relativt tyst, så att du kan njuta av ljudet av din motor istället för gnälla av en pipig, arg kedjan.
Varning

felaktigt underhåll kedjor är farliga saker. Underlåtenhet att regelbundet rengöra och smörja din kedja kan resultera i ytterligare friktion uppbyggd när du cyklar. Detta kan leda till för tidig kedjan stretching, och slutligen till brott. Om dina kedjebrott, kommer du inte att gå någonstans utan en bärgningsbil --- och du måste förmodligen motorskador samt. Även om det är möjligt för en trasig kedja att flyga bort din cykel utan att skada något annat, är det högst osannolikt att det inte kommer att skada din motor på sin väg ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106429.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.