Hur man målar en motorcykel Fairing

kåpor är ofta den mest kritiserade delen av en motorcykel i avseende på maskinens tillstånd, vilket mest beror på deras höga synlighet. En blek eller repad kåpa kan vilseleda någon att tro att motorcykeln har kraschat eller försummat, även om motorn och chassit är i topp-körbart skick. Ett nytt lager färg kan göra underverk i detta avseende, vilket ger liv åt en ny, omålad kåpa eller återställa en ursprunglig uppsättning till sin forna glans. Förberedelse är kritisk till förfarandet, så avsätta en hel del tid att se till att du kan prep spackling före målning. Saker du behöver
tvål och vatten
80 -, 280 - och 400-grit sandpapper
denaturerad alkohol
Luddfri handdukar
Färgsprutpistol
Primer
Base färg färg
Clear täckfärg
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

Rengör spackling med tvål och vatten för att avlägsna all smuts, damm och fett som kan skada spackling yta medan slipning.
2

putsa spackling, med hjälp av en 80-slippapper indränkt i tvålvatten. Tryck lätt medan slipning i en cirkulär rörelse över hela ytan på kåpan.
3

Skölj spackling med rent vatten för att avlägsna slipdamm från ytan.
4

Sand spackling igen, med hjälp av en 280-slippapper indränkt i tvål och vatten, för att avlägsna eventuella djupa repor kvar i spackling yta från den tidigare 80-slippapper.
5

Skölj spackling med rent vatten.
6

Häng formplåten från en bjälke eller rack, med användning av en trådlängd fäst på baksidan av spackling. Låt spackling lufttorka helt. Addera Fyllning av Fairing
7

Torka av kåpan med en luddfri handduk och denaturerad alkohol att ta bort fingeravtryck eller damm som kan ha etablerat sig på ytan. Rör inte spackling yta för återstoden av denna procedur.
8

Spraya ett tunt "damm" lager grundfärg på spackling yta, med en pistol paint spray. Flytta sprutpistolen från sida till sida med en snabb rörelse under sprutning. Enbart koncentrera sig på att lämna en mycket tunn dammiga proffsiga lager grundfärg på spackling. Låt pälsen att torka i 5 minuter.
9

Spraya första lager primer ovanpå spackling. Börja sprutning några inches bort från den övre delen av kåpan. Flytta sprutpistolen över toppen av kåpan, och slutar spruta några inches förbi spackling.
10

Flytta sprutpistol längre ned på formplåten och spraya över till den motsatta sidan, som överlappar den nedre hälften av föregående pälsen. Fortsätt att spraya formplåten med primer, som arbetar från sida till sida mot botten av spackling.
11

Låt primern torka i 10 minuter. Applicera ett andra skikt av primer, enligt den metod som visas ovan. Låt grundfärgen torka helt under 24 timmar.
12

Slipa grundfärgen, med 280-slippapper indränkt i tvål och vatten, för att avlägsna eventuella höga punkter i primern. Skölj med rent vatten och låt lufttorka före målning.
Base och Clear Coat
13

Torka av kåpan med en luddfri handduk och denaturerad alkohol att ta bort fingeravtryck och damm som kan ha etablerat sig på ytan.
14

Spray första lager grundfärg färgen på kåpan. Börja sprutning några inches bort från den övre delen av kåpan. Flytta sprutpistolen över toppen av kåpan, och slutar spruta några inches förbi spackling.
15

Flytta sprutpistol längre ned på formplåten och spraya över till den motsatta sidan, som överlappar den nedre hälften av föregående pälsen. Fortsätt att spraya spackling med basfärgen måla, arbeta från sida till sida mot botten av kåpan.
16

Låt grundfärgen färgen torka i 10 minuter. Applicera ett andra skikt av grundfärg, enligt den metod som visas ovan. Låt grundfärgen färgen torka helt under 24 timmar.
17

Sand färgen basfärgen, med 400-grit sandpapper indränkt i tvålvatten. Skölj med rent vatten och låt lufttorka före målning.
18

Spray spackling med en tydlig täckfärg, enligt samma förfarande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108156.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.