Hur man tar bort en 2006 FJR1300 vindruta

Motorcykel vindrutor är ett vanligt tillbehör, och i många fall är mer populär som en add-on än avgasrör eller hjul krom. De hjälper till att skydda föraren från buggar och skräp samt vind trötthet. Men precis som alla andra komponenter på en motorcykel, de är föremål för slitage och skador över tid. Byta vindrutan på din FJR1300 kräver inget mer än vanliga handverktyg och kunskap, och det kan ske med någon bakgård mekaniker. Saker du behöver
Skruvmejselsats
insexnyckel ställa
Socket set (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Inspektera området runt vindrutans bas för att avgöra om du arbetar med ett lager vindruta eller en eftermarknad vindruta. Beståndet vindrutan kräver bara skruvmejslar och Allen skiftnycklar, men eftermarknaden vindrutor kan kräva en Hylsnyckelsats att lossa bultar och fästen för att ta bort vindrutan. Använd motsvarande verktyg om din är en eftermarknad modell.
2

Lokalisera de två insexskruvarna som finns bakom vindrutan på basen av strukturen, direkt i mitten. Använd motsvarande insexnyckel för att lossa och ta bort de två skruvarna, som kommer att lossa W-formade locket gömmer de övriga skruvarna nedanför. Nå ner och dra plastskyddet, som omedelbart bör snap off, avslöjar beståndet vindrutan fästskruvar.
3

Lossa och ta bort de sju skruvarna från lager vindrutans bas. Börja från mitten och arbeta dig ut, lämnar de två sista på ytterkanten till sist. Håll i vindrutan med ena handen medan du tar bort de sista två skruvarna med den andra handen, och dra vindrutan ur facket när skruvarna lossas. Omvänd hela processen att installera en ny vindruta, eller lämna det som det är om du föredrar att rida utan en för stadskörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110126.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.